Foto: Shutterstock

Trešdien notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) domes sēde, kurā izskatīs valdības un pašvaldību 2013.gada vienošanās un domstarpību protokola projektu.

Domes sēdes darba kārtībā plānots skatīt divus jautājumus. Piedaloties kultūras ministrei Žanetei Jaunzemei – Grendei (NA), diskutēs par gatavošanos Dziesmu un deju svētkiem. Savukārt pēc tam skatīs jautājumu par Ministru kabineta un LPS 2013.gada vienošanās un domstarpību protokola projektu.

Kā iepriekš ziņots, protokola projekts tika skatīts 24.septembra Ministru kabineta komitejas paplašinātajā sēdē, pēc kuras tas nodots izskatīšanai LPS domes sēdē.

LPS priekšsēdis Andri Jaunsleinis paudis nožēlu, ka virknē jautājumu pagaidām nav izdevies panākt vienošanos.

Prioritārais, ko skatīs LPS domes sēdē, būs pašvaldību ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa, ko šogad LPS pieprasa ieskaitīt pašvaldību budžetos 85% apmērā.

LPS stingra nostāja būšot arī pārējos protokolā iekļautajos jautājumos: par pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu algām, sabiedriskā transporta pakalpojumu organizāciju, finansējumu autoceļu un ielu uzturēšanā, sociālo pabalstu sistēmas jautājumā u.c.

LPS domes sēdē piedalīsies Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) un finanšu ministrs Andris Vilks (V) un sēdē tiks lemts jautājums par LPS priekšsēža Andra Jaunsleiņa pilnvarojumu parakstīt MK un LPS 2013.gada vienošanās un domstarpību protokolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!