Foto: Grand Hotel Kempinski Riga

Caur plašajiem viesnīcas "Grand Hotel Kempinski Riga" logiem var redzēt kripatiņu Ziemassvētku krāšņuma. Kamēr pilsētas svētku rota ir visai necila, viesnīcā uzstādīta liela egle, košas dekorācijas, vairākas Riekstkoža lelles cilvēka augumā un pat sarkanas ragavas. Tomēr pieczvaigžņu viesnīcas ģenerāldirektors Leons Baums neslēpj savu vilšanos – viņš nezina, kā Latvija 2022. gadā plāno piesaistīt tūristus, kas ietekmētu visus tūrismā iesaistītos.

Viesnīcu bizness ir viena no nozarēm, kas joprojām nav atguvušās pēc diviem pandēmijas viļņiem. Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas dati liecina, ka izdevies atgriezt tikai 40% apgrozījuma, kāds bijis pirms pandēmijas. Kā norāda Leons Baums, nedrīkst vainot tikai Covid-19, jo bizness jau pielāgojies jaunajai realitātei. Šobrīd ārkārtīgi būtiski būtu sajust atbalstu no valdības un nozari pārstāvošajām organizācijām. Viņš uzskata, ka trūkst skaidras valdības nostājas un tas ir Latvijas tūrisma Ahilleja papēdis.

"Kempinski Riga'' ir dārga ķēdes viesnīca, kas stingri pieturas pie starptautiskā zīmola standartiem. Cik grūti tos Latvijā ievērot, ņemot vērā vietējos Covid-19 ierobežojumus?

Protams, Covid-19 spēcīgi ietekmē mūsu ikdienas darbu, pandēmija uz mūsu pleciem uzlikusi dažādus finansiālus izaicinājumus, bet kā zīmols cenšamies saglabāt visus pakalpojumus, ko piedāvājām arī pirms "lokdauna", tos mazliet pielāgojot šodienas situācijai.

Piemēram, kad sākās pandēmija, ieviesām "balto cimdiņu" principu, ņemot vērā visas valdības izstrādātās rekomendācijas attiecībā uz higiēnas prasībām. Ja viesi negribēja, lai viņus traucējam ar tādām lietām kā uzkopšana vai gultasveļas maiņa, šādu iespēju piedāvājām.

Visu pandēmijas laiku spējām saglabāt mūsu luksusa zīmola pozīciju. Uz trim mēnešiem gan viesnīcu slēdzām, bet bijām pārliecināti, ka durvis jāver vaļā pēc iespējas ātrāk. Mūsu konkurenti nestrādāja daudz ilgāku laiku. Diemžēl ierobežojumu dēļ darbinieku skaitu nācās samazināt.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!