Foto: DELFI
Juris Gaiķis konkursa rezultātā par Konkurences padomes priekšsēdētāju kļuva šā gada septembra vidū. Iepriekš viņš vadījis Veselības un darbspējas ekspertīzes ārstu valsts komisiju, pirms tam strādājis vadošos amatos Valsts ieņēmumu dienestā. Jaunajā amatā ir nostrādāti vairāk nekā divi mēneši.

Šobrīd nākamā gada budžeta projektā Konkurences padomei paredzēts ievērojams izdevumu palielinājums, papildu naudu galvenokārt novirzīs darbinieku atalgojuma paaugstināšanai. Gaiķis uzskata, ka Konkurences padomes darbinieku atalgojums šobrīd ir ļoti, ļoti zems, un teic, ka šis atalgojums jau ir nopelnīts esošajiem darbiniekiem par viņu padarīto darbu. Tāpat vadītājs vērtē, cik liels budžets iestādei būtu nepieciešams turpmāk, sarunā tiek skartas šobrīd skaļākās iesāktās Konkurences padomes lietas, kā arī plānotie normatīvo aktu grozījumi, kas stiprinās iestādes neatkarību un kapacitāti. 

Vienlaikus Gaiķis norāda, ka turpmāk nozaru prioritātes netiks noteiktas publiski. "Nevēlos nosaukt nevienu nozari kā prioritāti vai sāpīgāku, lai citas nozares nejustos abižotas (aizvainotas), ka tās netiktu uzraudzītas vai nav pietiekami svarīgas valstij, kā arī lai uzraugāmā nozare nesāktu sarosīties un slēpt savas darbības."

Jau vairākus mēnešus esat amatā. Kādas bija jūsu gaidas, un kāda ir realitāte iestādē?

Varētu teikt, ka gaidas un realitāte ļoti sakrita. Gaidas bija intensīvs darbs, attīstība, izglītība, jauni izaicinājumi, tie arī pilnībā sakrīt ar realitāti. Kolēģi ir atsaucīgi un ieinteresēti. Visi kopā strādājam kopīgu mērķu sasniegšanai.

Septembra sākumā ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs pauda, ka Konkurences padomeir ne īpaši labā situācijā. Kā jūs uzskatāt?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!