Foto: LETA

Par pārtikas uzņēmumu vadības, produktu tirdzniecības un loģistikas pakalpojumu koncernā "NP Foods" ietilpstošā konditorejas izstrādājumu ražotāja "Staburadze" un dzērienu ražotāja "Gutta" valdes priekšsēdētāju iecelts "NP Foods" valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis, liecina informācija datubāzē "Lursoft".

Gan "Gutta", gan "Staburadzes" valdes priekšsēdētājs līdz šim bija Igors Ļitvinovs.

"Lursoft" informācija liecina, ka "Gutta" valdē turpina darboties Ilze Piliņa un Jekaterina Stuģe, kas turpina ieņems arī "Staburadzes" valdes locekles amatu.

"NP Foods" sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Voronkova iepriekš pastāstīja, ka izmaiņas koncerna uzņēmumu valdēs ir saistītas ar administratīvo izmaksu optimizāciju, lai veidotu vienotu koncerna vadības sistēmu.

"Staburadze" dibināta 1999.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,838 miljoni latu. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir kompānija "Detente", kas savukārt ietilpst starptautiskajā "Nordic Partners Food Limited" holdingā.

"Gutta" dibināta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 6,853 miljoni latu. Bet "Staburadze" dibināta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 10,65 miljoni latu. Abi uzņēmumi kopš 2009.gada ietilpst pārtikas uzņēmumu vadības, produktu tirdzniecības un loģistikas pakalpojumu koncernā "NP Foods".

"NP Foods" pieder kompānijai "Nordic Partners", kas iegādājusies 51% kapitāldaļu starptautiskajā "Nordic Partners Food Limited" holdingā. Uzņēmumu lielākais akcionārs ir Daumants Vītols. "NP Foods" apvieno Latvijas un Lietuvas pārtikas, tirdzniecības un loģistikas uzņēmumus "Laima", "Staburadze", "Gutta", "Staburadzes konditoreja", "Saldumu tirdzniecība", "NP Logistics". Tas ir Latvijas lielākais vadības uzņēmums saldumu un dzērienu nozarē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!