Foto: LETA

Šā gada oktobrī, salīdzinot ar septembri, kopējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palika nemainīgs, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Vietējā tirgū realizētajai produkcijai ražotāju cenas samazinājās par 0,2%, bet eksportētajai produkcijai  tās palielinājās par 0,2%. Ietekmīgākais cenu pieaugums bija koksnes un koka izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā. Lielākā pazeminošā ietekme bija cenu samazinājumam poligrāfijā un ierakstu reproducēšanā, pārtikas produktu ražošanā un ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanā.

2013.gada oktobrī salīdzinājumā ar pagājušā gada oktobri kopējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 1,2%.

Ražotāju cenas vietējā tirgū realizētajai produkcijai pieauga par 0,3%, bet eksportētajai - par 2,2%.

Ietekmīgākie cenu pieaugumi bija koksnes un koka izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā, elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā un pārtikas produktu ražošanā.

Lielāko pazeminošo ietekmi atstāja cenu samazinājums datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā un atkritumu savākšanā, apstrādē un izvietošanā, materiālu pārstrādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!