Foto: Publicitātes attēli

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) šā gada 18. un 19. oktobrī rīkos Starptautisku Kino konferenci, kas notiks Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF 2019) ietvaros.

"Ar konferenci vēlamies pievērst uzmanību kino tirgus attīstības tendencēm Ziemeļeiropā, izceļot Latvijas iespējas rast ceļu pie skatītāja, kļūt pamanāmai starptautiskajā filmu tirgū un palīdzot vietējiem filmu veidotājiem, sagatavoties jauniem izaicinājumiem. Savukārt lokāciju tūrē ārvalstu viesiem vēlamies atklāt tās vietas, ainavas un vēsturiskās vērtības, ar kurām tik ļoti Latvijā lepojamies un uzsvērt, ka Latvija un Baltija ir piemērotas vietas, kur filmēt, " stāsta LIAA direktors Andris Ozols.

Savukārt Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma trešdien preses konferencē izcēla, ka, pateicoties godalgotajām Latvijas filmām, Latvija ir atrodama pasaules kino kartē. Rietuma norādīja, ka varam lepoties arī ar vairākām kopprodukcijām, kas jau šobrīd ir uzsākušas ceļu starptautiskajos tirgos. Vienlaikus viņa norādīja, ka kino darba atdeve ir vērtējama gan īslaicīgā, gan ilglaicīgā dimensijā – līdztekus skatītāju skaitam un ekonomiskajam ieguvumam, svarīgs ir arī filmas sociālais diskurss un izglītojošais devums sabiedrībai.

Kino producents Andrejs Ēķis akcentēja Latvijas spēcīgās un meistarīgās filmēšanas komandas, kuras izceļas uz ārvalstu fona, piedāvājot pilna spektra pakalpojumu klāstu filmu izveidei, savukārt režisors Dzintars Dreibergs norādīja, ka filmēšanas procesā ir iesaistītas daudzas radošās industrijas, tai skaitā mūzikas, kostīmu un grima mākslinieki, kuri piešķir filmai vajadzīgo emocionālo nokrāsu gammu.

Starptautiskās Kino konferences mērķis ir sekmēt biznesa attiecību veidošanu un pieredzes apmaiņu starp Latvijas kino profesionāļiem un ārvalstu producentiem, diskutēt par nozares aktualitātēm un jaunākajām tendencēm, prezentēt Latvijas filmu studijas un producentu apvienības ārvalstu sadarbības partneriem, kā arī aizraujošā filmēšanas vietu lokāciju tūrē atklāt Latviju kā potenciālu sadarbības partneri jaunu kopprojektu īstenošanai.

Vairāk par konferenci lasāms: http://rigafilmforum.lv/.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!