Foto: LETA

Piegādes loģistikas uzņēmums SIA "Omniva Latvija" 2022.gadā prognozē apgrozījuma pieaugumu par nedaudz vairāk kā 20%, stāsta "Omniva" vadītāja Latvijā Beāte Krauze-Čebotare.

"Ir ļoti grūti izteikt precīzas prognozes šādos tirgus apstākļos, jo ir daudz neparedzamu, bet mūsu pakalpojumu sniegšanas apmērus ietekmējošu faktoru - klātienes veikalu darbība, Covid-19 ierobežojumi, inflācija un iespējamais sabiedrības pirktspējas kritums," pauda Krauze-Čebotare.

Tāpat viņa minēja, ka Latvijā apmēram 40% mājsaimniecību ikdienā neveic regulārus pirkumus tiešsaistē, tāpēc var prognozēt, ka e-komercija vēl vairākus gadus turpinās augt.

"Līdz ar to, izvērtējot visus šos aspektus, nākamā gada prognozēs esam samērā piesardzīgi, un 2022.gadā "Omniva" apgrozījuma pieaugumu plānojam nedaudz virs 20%," sacīja Krauze-Čebotare.

Jau vēstīts, ka "Omniva" apgrozījums 2020.gadā bija 12,278 miljoni eiro, kas ir par 63,4% vairāk nekā 2019.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga 3,2 reizes - līdz 2,366 miljoniem eiro.

Pēc Krauzes-Čebotares iepriekš aģentūrai LETA paustā, 2021.gadu "Omniva" varētu noslēgt ar apgrozījuma pieaugumu 54% apmērā.

Kompānija "Omniva" reģistrēta 2012.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2945 eiro. "Omniva" pilnībā pieder Igaunijas pasta kompānijai "Eesti Post".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!