Foto: LETA

Ilggadējais Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols ir pārliecināts, ka viņš saņems pielaidi valsts noslēpumam, lai varētu turpināt darbu aģentūras vadītāja amatā, to Ozols sacīja intervijā Latvijas Radio.

Ozols teica, ka viņš ir sagatavojis pieteikumu pielaides saņemšanai, un tas arī piektdien tikšot iesniegts. "Lai šādu pielaidi saņemtu, ir jāiesniedz par saviem radiniekiem sīka, detalizēta informācija, tāpat par savu biogrāfiju, dzīves stāstu. Tas viss ir sagatavots. Man līdz piektdienai šī informācija ir jāiesniedz, ko es arī esmu sagatavojis," teica LIAA direktors.

Taujāts, kad būs zināms, vai pielaide valsts noslēpumam ir vai nav piešķirta, Ozols sacīja, ka termiņi no pieteikuma iesniegšanai līdz atbildes saņemšanai mēdz atšķirties no dažām nedēļām līdz dažiem mēnešiem. "Es domāju, ka saistībā ar šo ažiotāžu gan jau esmu izpētīts sīki un smalki un ka varētu šis lēmums būt diezgan ātri [..]," teica LIAA direktors.

Savukārt, uz jautāto, vai ir zināmi kādi apstākļi, kādēļ pielaidi varētu nepiešķirt, Ozols attrauca: "Nē, man ir zināmi apstākļi, kāpēc man šķiet, ka man šo pielaidi piešķirs. Jo es skaidri zinu, ka neesmu bijis saistīts ne ar kādām ārvalstu aģentūrām vai slepeniem dienestiem. Man vecāki bijuši represētie, īsti Latvijas patrioti. Man māte ir bijusi Sibīrijā. Pats neesmu nekad sodīts, tiesāts. Nav pamats domāt, ka es to varētu nesaņemt."

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka LIAA vadītāja Ozola krēsls esot sašūpojies un pastāvot iespēja, ka viņam šis amats būs jāatstāj. Raidījums atsaucas uz publiski izskanējušu informāciju, ka Ozolam ir problēmas saņemt pielaidi valsts noslēpuma iegūšanai. LIAA direktoram, kurš pirmdien atgriezīsies no atvaļinājuma, būs jāiziet pielaides pārbaudes process Drošības policijā. Raidījums vēsta, ja Ozols pielaidi nesaņems, viņam amats būs jāzaudē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!