Foto: Pixabay

Aizvadītajā nedēļā gan elektroenerģijas cena Baltijas tirdzniecības apgabalos, gan "Nord Pool" sistēmas cenas samazinājās, informē "Latvenergo". Lietuvā elektroenerģijas cena kritās par 56%, Latvijā un Igaunijā tā bija par 54% zemāka, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, un vienoti bija 65,34 EUR/MWh. "Nord Pool" sistēmas cena samazinājās par 37% līdz 103,93 EUR/MWh.

Aizvadītajā nedēļā "Nord Pool" sistēmas, kā arī Baltijas tirdzniecības apgabalu elektroenerģijas cenu kritumu galvenokārt sekmēja par 61 % lielāka vēja elektrostaciju izstrāde reģionā, salīdzinot ar nedēļu iepriekš. Aizvadītajā nedēļā ietekmi uz cenām Baltijā atstāja arī par 48 % lielākas enerģijas plūsmas no Zviedrijas SE4 tirdzniecības apgabala, savukārt plūsmas no Somijas bija par 4 % zemākas.

"Nord Pool" reģionā elektroenerģijas patēriņš palika iepriekšējās nedēļas līmenī − 8 693 GWh, un izstrādes apjomi samazinājās līdz 8 712 GWh.

Baltijas valstīs kopējais elektroenerģijas patēriņš samazinājās par 1 % līdz 558 GWh. Latvijā kopā tika patērētas 138 GWh elektroenerģijas, kas ir par 3 % mazāk nekā nedēļu iepriekš. Igaunijā elektroenerģijas patēriņš samazinājās par 1 % līdz 172 GWh. Lietuvā patēriņš palika iepriekšējās nedēļas līmenī un bija 248 GWh.

Baltijā kopējā elektroenerģijas izstrāde samazinājās par 5 %, tika saražotas 351 GWh. Latvijā elektroenerģijas izstrāde pieauga par 4 % līdz 129 GWh. Tikmēr Igaunijā ražošanas apjomi kritās par 23 % līdz 105 GWh. Tajā pašā laikā Lietuvā elektroenerģijas izstrāde bija 117 GWh, kas bija par 8 % lielāka nekā nedēļu iepriekš.

Aizvadītajā nedēļā izstrādes apjoms pret patēriņu Latvijā bija 94 %, Igaunijā – 61 %, bet Lietuvā 47 %. Baltijas valstīs tika saražoti 63 % no reģionā patērētā elektroenerģijas apjoma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!