Foto: LETA

Kādreizējais ministru prezidents Aigars Kalvītis, kurš vēl tikai pagājušajā nedēļā tika iecelts par Rāvju un Šķēļu ģimenēm piederošā SIA "Baltā kāpa" valdes priekšsēdētāju, otrdien paziņoja par atkāpšanos no amata.

"Aizvadītajā nedēļā mani apstiprināja SIA Baltā Kāpa valdes priekšsēdētāja amatā. Padziļināti iepazīstoties ar šī apjomīgā nekustamo īpašumu projekta attīstības plāniem, veicamo darbu apjomu un tam nepieciešamo laiku, izvērtēju savas iespējas, resursus kā arī manas šī brīža jau esošās saistības," vēstulē medijiem paziņoja bijušais politiķis.

"Rezultātā esmu pieņēmis lēmumu atkāpties no pienākumu pildīšanas valdes priekšsēdētāja amatā, par to attiecīgi informējot uzņēmuma kapitāldaļu turētājus. Uzņēmums respektē manu lēmumu, par ko esmu pateicīgs. Novēlu SIA "Baltā Kāpa" panākumus projekta realizācijā," turpina Kalvītis.

Delfi jau vēstīja, ka uzņēmuma valdē amatus ieņem Juris Dreimanis un Anna Lisenko.

"Baltā kāpa" laika periodā no 2008. gada jūnija līdz 2009. gada aprīlim bija reģistrēta kā kapitāldaļu turētāja trīs uzņēmumos – SIA "Alerts plus", SIA "Rekreācijas serviss" un SIA "Lielupes grīva". Patlaban uzņēmumam aktīvas dalības nav reģistrētas.

2020. gadā "Baltā Kāpa" apgrozīja 33,2 tūkstošus eiro un nopelnīja 7,64 miljonus eiro. Teju deviņus miljonus eiro uzņēmums pērn norādījis kā pārējos saimnieciskās darbības ieņēmumus. SIA "Baltā kāpa" pamatdarbība saistīta ar nekustamā īpašuma izīrēšanu un pārvaldīšanu.

SIA "Baltā kāpa" kapitāldaļas vienādās daļās sadala SIA "Inpo 11" un SIA "Grif 8". Viens no šiem SIA pieder ekspremjera Andra Šķēles, otrs būvnieka Gunta Rāvja ģimenes locekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!