Foto: LETA
Pret 5.janvārī par maksātnespējīgu atzīto veikalu tīklu "Iki" un "Cento" operatoru SIA "Palink" tiek vērsta organizēta pretdarbība, sacīja "Palink grupas" pilnvarotā pārstāve Dace Zundure.

Viņa norāda, ka par to liecinot nepatiesie paziņojumi par it kā iznīcinātiem dokumentiem un no kompānijas biroja iznestiem datoriem.

"No "Palink" piederošajām lietām nekas nav ticis iznests. Uzņēmums pakļāvās tiesas lēmuma prasībām par mantas arestu, un par to var pārliecināties arī videoierakstos," sašutumu pauda Zundure.

Pēc viņas teiktā, uz darbību organizētību norādot arī vienu un to pašu personu klātesamība dažādos pret "Palink" vērstos notikumos.

Kad iepriekš pret "Palink" protestēja Apvienotās daudznozaru arodbiedrības dalībnieki par it kā nesaņemto samaksu, arodbiedrību pārstāvējis Mārcis Matīss, kurš vakar "Palink" birojā ieradies kā maksātnespējas administratora pilnvarotā persona, informējot par mantas arestu un apsardzes nozīmēšanu izejām.

"Tas liecina par nepārprotamu interešu konfliktu," piebilda Zundure.

"Palink" jau iesniedzis pretprasību Vidzemes priekšpilsētas tiesā pret SIA "Landekss" par pārmaksāto līdzekļu, 17 500 latu, piedziņu, kā arī nosūtījis vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) un Ministru kabinetam, kurā norāda uz godīga, nodokļus maksājoša uzņēmuma mērķtiecīgu nomelnošanu, ko veicot "atsevišķas fiziskas personas no Krievijas vidienes".

Vienlaikus Zundure izteica pateicību veikalu tīklu piegādātājiem par sadarbību, nezaudējot uzticību maksātnespējas procesa laikā.

""Palink" neto apgrozījums ir 73 miljoni latu. Jau vairākkārtīgi esam uzsvēruši, ka varam veikt visus maksājumus, un ar to nav nekādu problēmu, lai arī patlaban strādājam ar zaudējumiem. Mātesuzņēmuma grupa atbalsta "Palink"," skaidroja Zundure, uzsverot, ka šādi tiesas procesi kaitējot investīciju videi un Latvijas tēlam ārvalstu acīs.

Lūgta komentēt, kas veic šādu nomelnošanas kampaņu, Zundure pieminēja Matīsu Strodu, kurš dibinājis strīdā iesaistīto "Landekss".

"Šī persona katram būvobjektam dibināja jaunu uzņēmumu un pēcāk piesavinājās naudu, ar ko bija paredzēts norēķināties apakšuzņēmējiem," stāsta Zundure.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa 5.janvārī atzina par maksātnespējīgu veikalu tīklu "Iki" un "Cento" operatoru "Palink". Par "Palink" administratori apstiprināta Gundega Rozmisa. Tiesas pasludinātais spriedums nav pārsūdzams.

Tiesa "Palink" maksātnespējas lietu ierosināja pēc privātpersonas Sergeja Guščina pieteikuma.

Viņš cesijas ceļā ieguvis no starp "Landekss" un "Palink" 2008.gada 18.septembrī noslēgtā ģenerālbūvuzņēmēja līguma izrietošu prasījumu pret "Palink" par it kā veikto būvdarbu apmaksu.

SIA "Palink" apgrozījums 2010.gadā bija 73 miljoni latu, kas ir par 65,9% vairāk nekā 2009.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 44 miljoni latu.

Uzņēmuma zaudējumi samazinājušies par 62,1% - 2010.gadā "Palink" strādāja ar 3 080 870 latu zaudējumiem, 2009.gadā uzņēmuma zaudējumi bija 81 30 874 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!