Foto: LETA

"Latvija, kurai ir spēcīga, zinātņietilpīga farmācijas industrija ar tradīcijām un kompetenci, atrodas pārākā stāvoklī pār citām valstīm," intervijā portālam "Delfi" pauž AS "Grindeks" valdes priekšsēdētājs Juris Hmeļņickis. Lai arī koncerns šogad prognozē apgrozījuma pieaugumu, uzņēmuma vadītājs atklāj, cik ļoti mainījusies situācija farmācijas nozarē, un ieskicē vairākus izaicinājumus, ar kuriem "Grindeks" saskāries pandēmijas laikā. Starp tiem ir gan cenu pieaugums, gan loģistikas risinājumi.

Līdz šim Latvija ir spējusi sasniegt labus rezultātus cīņā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu. Piekrītu, ka vīruss ir ierobežots, bet ne uzveikts, tāpēc turpmāk visiem būs jāieklausās epidemiologu viedoklī. Vienlaikus ne mazāk svarīgi ir tas, kādi pasākumi tiks veikti ekonomikas uzlabošanas jomā," uzskata Hmeļņickis. Viņš ir pārliecināts, ka viens no efektīvākajiem līdzekļiem ir valsts atbalsts lielajiem, eksportspējīgajiem uzņēmumiem, kas ražo produktus ar augstu pievienoto vērtību vai sniedz pasaulē konkurētspējīgus pakalpojumus. Šādu uzņēmumu devums kopējai Latvijai ekonomikai ir ļoti nozīmīgs.

"Latvija, kurai ir spēcīga, zinātņietilpīga farmācijas industrija ar tradīcijām un kompetenci, atrodas pārākā stāvoklī pār citām valstīm. Farmācija un "Grindeks" ir arī viens no valsts drošības instrumentiem. Mums ir pa spēkam nodrošināt savus iedzīvotājus ar ambulatori un stacionāri lietojamām zālēm, kā arī, paplašinot ražošanu, vēl kāpināt eksportu," prognozē Hmeļņickis. "Grindeks" pastāvīgi ražo 25 aktīvās farmaceitiskās vielas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!