Foto: Shutterstock
Cūkkopības un gaļas pārstrādes uzņēmums SIA "Kunturi" aizvadītajā gadā apgrozījis 2,22 milj. eiro; lai arī uzņēmuma apgrozījums pērn samazinājies tikai par 1,4%, peļņas kritums bijis daudz ievērojamāks.

2020. gadā SIA "Kunturi" nopelnīja 84,75 tūkst. eiro, bet pērn – 41,30 tūkst. eiro. Gada laikā tas ir kritums par 51,3%. Tā ziņo "Lursoft" Klientu portfelis, pamatojoties uz uzņēmuma gada pārskatu.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA "Kunturi" norādījis, ka Covid-19 pandēmijas ierobežojošo pasākumu ietekmē samazinājās tā apgrozījums veikalos. Tomēr, ņemot vērā vairākus kompensējošos pasākumus, SIA "Kunturi" izdevies šo situāciju pietiekami veiksmīgi pārvarēt. "Saimnieciskās darbības procesā tika ievērota distancēšanās, komunicēšana ar sadarbības partneriem un piegādātājiem iespēju robežās notika attālināti, turklāt uzņēmums saņēmis no LAD 125 tūkst. eiro lielu atbalstu Covid-19 negatīvās ietekmes mazināšanai uz cūkkopības nozari," teikts SIA "Kunturi" vadības ziņojumā.

"Lursoft" pieejamie dati rāda, ka 2021.gadā SIA "Kunturi" bija darba devējs 64 darbiniekiem. Šobrīd uzņēmumam reģistrētas 16 aktīvas struktūrvienības.

Valmieras novadā reģistrētais uzņēmums 2021.gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 439,37 tūkst. eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!