Foto: DELFI
Par iespējām iegādāties BNS uzņēmumu grupu interesējies integrēto komunikāciju aģentūras "VIP Communications" dibinātājs un akcionārs Darjus Gudelis, ceturtdien vēsta Lietuvas biznesa ziņu izdevums "Verslo žinios".

Viņš uzsvēris, ka nav saņēmis no Somijas kompānijas "Kauppalehti Oy" apliecinājumu par plāniem pārdot BNS grupu, tādēļ balstās tikai uz šai pašā laikrakstā pirms nedēļas publicēto informāciju, ka starptautiskais mediju koncerns "Alma Media" ar Somijas kapitālu nolēmis pārdot BNS grupu.

Gudeli visvairāk interesē iespējas iegādāties Lietuvas mediju monitoringa uzņēmumu "Mediaskopas". "Esam lūguši iespēju iepazīties ar dokumentiem, paraudzīsimies, kādi ir nosacījumi, un novērtēsim savas iespējas," izdevumam sacījis Gudelis.

"Atsevišķi droši vien nepārdos, bet "Mediaskopas" ir vērtīgākā daļa," viņš spriedis, piebilzdams, ka par abās pārējās Baltijas valstīs bāzētajām ziņu aģentūrām un mediju monitoringa kompānijām pagaidām nevar runāt, jo trūkst datu.

"Visupirms jānovērtē, vai šī grupa vispār tiek pārdota. Pēc tam - tās darbības rezultāti un biznesa iespējas. Un tikai tad var lemt - vai Lietuva, vai vēl arī Latvija un Igaunija," norādījis Gudelis.

Kā raksta "Verslo žinios", uzņēmumus viņš pirktu kā fiziskā persona.

Darjus Gudelis atzinis, ka viņu interesē investīcijas mediju jomā, kuru viņš labi pārzina. Tas apstāklis, ka lielākā daļa Lietuvas mediju kompāniju šobrīd pārdzīvo diezgan grūtus laikus, liek domāt, ka brīdis šādiem pirkumiem ir izdevīgs.

"Ticu - un tāda nav tikai mana nojauta, bet arī pasaules tendences -, ka mediji nemirst, tie transformējas, iegūst citas formas. Cilvēkiem ir prasība pēc informācijas, un tā tik drīz nezudīs," viņš piebildis. "Mūsu mediju tirgū ir daudz inerces, bet, iespējams, jaunas pārvaldības formas to varētu lauzt."

Kā avīzei sacījusi kredītu biroja "Creditinfo" galvenā analītiķe Rasa Maskeļūniene, tiklab ziņu aģentūra BNS, kā "Mediaskopas" ir stabili uzņēmumi, bet mediju monitoringa uzņēmuma finansiālā situācija ir labāka.

Pēc viņas sacītā, "Mediaskopas" ir uzņēmums ar zemu norēķinu nokavējuma risku, tā finansiālais stāvoklis ir labs un kredītvēsture lieliska. Domājams, ka pēdējā laikā uzņēmuma uzmanība pievērsta savas tirgus daļas palielināšanas iespējām uz peļņas rēķina. Uzņēmumam raksturīga konservatīva bilances struktūra un augsta likviditāte, norādījusi eksperte.

Informācija, ka "Alma Media" varētu pārdot BNS grupu, tieši pirms nedēļas parādījās laikrakstā "Verslo žinios". Pēc tā rīcībā esošās informācijas, potenciālos pircējus īpašnieki meklē visās trijās Baltijas valstīs. Pārdošanas cena neesot noteikta, īpašnieki plānojot izraudzīties pircēju pēc augstākās piedāvātās cenas, kas viņus apmierinātu.

"Alma Media" un "Kauppalehti Oy" pārstāvji šo informāciju žurnālistiem atteikušies komentēt, paužot viedokli, ka Baltijas valstu tirgos ļoti bieži tiek izplatītas baumas.

BNS grupai pieder ziņu aģentūra BNS un mediju monitoringa uzņēmumi "Mediaskopas", "Mediju monitorings", "ETA Uudistetalituse".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!