Foto: AFI

"Latvenergo" akcionāru ārkārtas pilnsapulcē par prezidentu ievēlēts "Statoil Latvija" izpilddirektors Kārlis Miķelsons. Akcionāru sapulce nolēmusi atbrīvot no amata pašreizējo "Latvenergo" prezidentu un valdes priekšsēdētāju Valdi Ginteru.

"Latvenergo" padomes loceklis Eižens Cepurnieks uzsvēra, ka gan "Latvenergo" padomes locekļu, gan arī valsts pilnvarnieku viedokļi bija krasi atšķirīgi šajā jautājumā.

Viņš pauda atsevišķu uzņēmuma padomes locekļu viedokli, ka jautājumā par "Latvenergo" prezidenta maiņu nav ievērota spēkā esošā procedūra, kā arī likumdošana.

Cepurnieks arī teica, ka šobrīd nebija ētiski izskatīt šo jautājumu, ņemot vērā izskanējušās runas, ka uz Ginteru ir izdarīts spiediens, lai viņš atkāptos.

"Latvenergo" valsts pilnvarnieks Ojārs Kehris ceturtdien žurnālistiem pauda, ka pilnvarnieki ir vienojušies nekomentēt lēmumuma pieņemšanu par "Latvenergo" prezidenta maiņu, tikai piebilstot, ka ne padomē, nepilnvarnieku sapulcē lēmumi netika pieņemti vienbalsīgi.

Pilnvarnieki vienojušies lēmuma pieņemšanu nekomentēt, lai izvairītos no jautājuma politizācijas un nekaitētu uzņēmumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!