Foto: LETA
Par alkoholisko dzērienu ražotājas AS "Latvijas balzams" valdes priekšsēdētāju iecelts Intars Geidāns (foto no kreisās), kurš šajā amatā nomaina Sīmuru Paulu Ferreiru, liecina uzņēmuma paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

Geidāns līdz šim jau ir pildījis uzņēmuma valdes locekļa pienākumus un piecus gadus strādājis uzņēmuma loģistikas direktora amatā.

Geidāns ir ieguvis bakalaura grādu uzņēmējdarbības vadībā Latvijas Universitātē.

Ronalds Žarinovs turpinās pildīt valdes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus un Jekaterina Stuģe - valdes locekles pienākumus.

Geidānam tiek noteiktas tiesības pārstāvēt sabiedrību atsevišķi, savukārt pārējiem valdes locekļiem ir tiesības pārstāvēt sabiedrību kopā ar vēl vienu valdes locekli.

"Latvijas balzama" neauditētais apgrozījums pērn bija 73,41 miljons eiro, bet neauditētā peļņa pērn sasniedza 7,06 miljonus eiro, liecina biržai "Nasdaq Riga" iesniegtais uzņēmuma "Latvijas balzams" neauditēts 2015.gada 12 mēnešu finanšu pārskats.

Uzņēmuma neauditētais apgrozījums ir par 0,5% lielāks nekā 2014.gadā. Apgrozījuma pieaugumu galvenokārt ietekmēja "Stoli Group" pasūtījumu pieaugums par 4,85%, tomēr būtiski samazinājās pārdošanas apjomi uz Krieviju un Ukrainu, teikts vadības ziņojumā.

Pārskata perioda neauditētā peļņa, salīdzinot ar 2014.gada peļņu, ir samazinājusies par 11%. Peļņas samazinājumu ietekmēja pārdošanas apjoma samazinājums peļņu nesošākajos tirgos, kā arī veiktie ieguldījumi reklāmas un pārdošanas veicināšanas aktivitātēs "Latvijas balzama" zīmolu produktiem, veidojot platformu nākotnes izaugsmei citos eksporta tirgos.

"Latvijas balzams" pērn valsts budžetā ieskaitījis 53 miljonus eiro, tajā skaitā 40,1 miljonu eiro kā akcīzes nodokli.

Kā ziņots, sākot ar 16.februāri, "Latvijas balzama" lielākais akcionārs "Amber Beverage Group" sāk pieņemt brīvprātīgo akciju atpirkšanas piedāvājumu no pārējiem uzņēmuma akcionāriem. "Amber Beverage Group" piedāvā atpirkt ne mazāk kā 224 907 "Latvijas balzama" akcijas, kas koncernam nodrošinātu ne mazāk kā 92,99% no uzņēmuma balsstiesīgo akciju skaita.

Vienas akcijas cena noteikta deviņi eiro. Savukārt atpirkšanas piedāvājuma termiņš beidzas pēc 30 kalendārajām dienām no piedāvājuma sākuma termiņa.

Iepriekš, 11.februārī, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) atļāva "Amber Beverage Group" izteikt brīvprātīgo "Latvijas balzama" akciju atpirkšanas piedāvājumu.

"Amber Beverage Group" tiešā veidā jau ir ieguvis balsstiesības 6 746 460 akcijām, kas veido 89,99% no balsstiesīgo akciju skaita.

"Latvijas balzams" kopš 2014.gada oktobra iekļauts holdinga kompānijā "Amber Beverage Group", kas tika izveidota, starptautiskajai alkoholisko dzērienu kompānijai "SPI Group" apvienojot Baltijas uzņēmumus - "Latvijas balzamu", dzērienu izplatītājus "SPI Distribution Latvia", "SPI Distribution Estonia" un "Bennet Distributors" Lietuvā, specializēto dzērienu veikalu ķēdi "Latvijas balzams veikali" Latvijā un "Darija" Lietuvā. "Amber Beverage Group" dibinātāja un 100% daļu īpašniece ir Nīderlandē reģistrētā kompānija "S.P.I. Regional Business Unit B.V.''.

"Latvijas balzama" akcijas tiek kotētas biržas "Nasdaq Riga" Baltijas Otrajā sarakstā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!