Foto: Pixabay

Tūroperators AB "Novaturas", kas ietver arī Latvijas uzņēmumu "Novatours", veiks izmaiņas uzņēmuma vadītāju komandā, informē uzņēmuma pārstāvji.

No 2022. gada 26. janvāra ģenerālmenedžera amatu ieņem Vitālijs Rakovskis (Vitalij Rakovski). Viņš aizstāj Audroni Keinīti (Audronė Keinytė), kura šo amatu ieņēma kopš 2019. gada janvāra.

"Uzņēmuma dibinātāju, akcionāru un valdes vārdā vēlos sirsnīgi pateikties Audronei Keinītei. Viņa uzņēmumā strādā 16 gadus, bet 2019. gadā kļuva par ģenerāldirektori. Audrones dziļā izpratne par tūrisma nozares biznesu ļāva uzņēmumam saglabāt vadošās pozīcijas tūrisma nozarei visgrūtākajā periodā. Uzņēmuma rezultāti lieliski atspoguļo Audrones kompetences gan kā grupas vadītājai, gan kā krīzes vadības speciālistei. Tajā pašā laikā esmu priecīgs, ka Audrones karjeras ceļš ir lielisks piemērs mūsu uzņēmuma kultūrai, kur augstākie vadītāji aug uzņēmuma iekšienē jau no paša sākuma," stāsta Vidas Paliūnas (Vidas Paliūnas), viens no uzņēmuma dibinātājiem, akcionārs un valdes loceklis.

"Es patiesi novērtēju "Novaturas" grupas uzticību man un iespējas augt, attīstīties grupas ietvaros. Gadu gaitā esmu augusi kopā ar uzņēmumu, ierindojusies vadošo cilvēku komandā, esmu sasniegusi karjeras kāpņu augstāko pakāpienu. Amatu atstāju ar mierīgu sirdi - daudzu gadu garumā izveidojies biznesa modelis uzrāda ilgtspējīgus rezultātus, nobriedusi un augsti kompetenta komanda nodrošina dažādu funkciju efektivitāti, un jaunās grupas līdera pieredze biznesa attīstībā un investīciju vadībā virzīs tālāku attīstību, veicinās uzņēmuma izaugsmi un investoru attiecību attīstību," stāsta ilggadējā darbiniece Keinīte, kura nolēmusi karjeru turpināt ārpus uzņēmuma.

26. janvārī Keinītes vietā stājas Rakovskis, kuram ir ilggadēja pieredze biznesa attīstībā, uzņēmumu apvienošanā un pārņemšanā, investīciju piesaistē un finanšu vadībā. Rakovskis iepriekš ir ieņēmis vadošus amatus vietējā un starptautiskā kapitāla biznesa grupās, tādās kā "Ignitis grupa", "Ernst & Young", "Maxima Group" un citās, kur iecelts arī par valdes locekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!