Foto: LETA
Pārdošanā par 15 miljoniem eiro izlikta bijušā "Parex" bankas līdzīpašnieka ģimenei piederošā "Villa Marta", pirmdien vēsta laikraksts "Dienas Bizness".

Objekta vēlamā pārdošanas cena, kā skaidro laikraksts, ir 15 miljoni eiro.

Īpašums, saskaņā ar zemesgrāmatas datiem, 90. gadu vidū uzdāvināts Ingrīdai Krasovickai, bet pēc tam tālāk – Krasovicku meitai Aleksandrai Krasovickai, raksta "Dienas Bizness". Arī pēc tam, kad viņa apprecējās ar radio jomā strādājošo Andreju Feldmani, "Villa Marta" palikusi viņas šķirtais īpašums.

"Dienas Bizness" arī izpētījis, ka "Baltic Sotheby's International Realty" mājas lapā interesentiem tiek piedāvāta "izcila rezidence Villa Marta Jūrmalas kūrortpilsētā" ar sešām guļamistabām 25 692 kvadrātpēdu (2387 kvadrātmetru) platībā un ar 2,502 akru (10 152 kvadrātmetru) zemesgabalu.

Pārdošanā, kā atgādina laikraksts, līdz ar to ir izlikts viens no Latvijas dārgākajiem privātmāju kompleksiem. Pirms septiņiem gadiem, laikrakstam publicējot Latvijas 25 visdārgāko privātmāju un dzīvokļu sarakstu, "Villa Marta" ierindojās otrajā vietā – uzreiz aiz otra "Parex" bankas līdzīpašnieka Valērija Kargina toreiz svaigi uzbūvētās Jūrmalas "Villa Adlera".

Pirms septiņiem gadiem eksperti laikrakstam "Dienas Bizness" villas vērtību lēsa ap 40 miljoniem eiro, un medijs šo īpašumu aprakstīja šādi: ""Parex" bankas akcionāra Viktora Krasovicka meitas saņemtā kāzu dāvana – aptuveni divi hektāri zemes Bulduru un Vidus prospektā, perfekti atjaunotā vēsturiskā "Villa Marta", kas iespiesta starp Meinharda fon Gerkāna projektētām ēkām – viesu namu, tenisa halli utml. Vērtētāji norāda, ka šī īpašuma zemes cena vien ir vismaz 10 miljoni eiro, bet ēku kvadrātmetrs varētu maksāt 67 tūkstošus eiro."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!