Foto: DELFI

Pašmāju parfimērijas un kosmētikas ražotājs "Dzintars", kurš nonācis finansiālās grūtībās, nolēmis kardināli mainīt savu biznesa filozofiju un kopā ar mārketinga aktivitātēm un interneta veikala izveidi tirgū laidis arī jaunu kosmētikas produktu sēriju "Future Formula".

Uzņēmuma ilggadējais vadītājs Iļja Gerčikovs otrdien žurnālistiem skaidroja, ka uzņēmums plāno jaunu filozofiju un dzīves pārmaiņas. Lai gan investīcijas jaunajā produktu sērijā atklātas netiek, tiek uzsvērts, ka uzņēmums turpmāk daudz aktīvāk koncentrēsies uz dažādiem nišas produktiem un pirmajā pusgadā tirgū tikšot laistas vēl vairākas jaunas produktu līnijas.

Pirmā no tām – "Future Formula" – ir īpaša trīs krēmu sērija, kuras pamatā ir gan dažādi dabas valsts produkti, gan melnie ikri. Jau drīzumā uzņēmums papildināšot savu preču piedāvājumu, būšot jauni nišas produkti. Paralēli "Dzintars" arī sācis sarunas ar Ķīnas uzņēmējiem par speciālu produktu līniju, kas risinās smoga radītās problēmas. Šos "Dzintara" izstrādātos produktus šobrīd testējot vietējie uzņēmēji.

Darbs pie jaunās krēmu sērijas "Future Formula" ildzis divus gadus un tam uzņēmums veltījis milzu resursus, kā arī neskaitāmus testus savā laboratorijā. Produktam ir izveidota arī jauna ražotne un tas nu sācis savu ceļu pie patērētājiem, stāstīja Gerčikovs.

"Mēs esam baltā vārna, jā, mums ir grūtības ar līdzekļiem. Jūs varat rādīt, redz tiem ir peļņa. Bet mēs esam citādi," norādīja Gerčikovs, daudz kritikas veltot pasaules lielajām kosmētikas korporācijām, kurām svarīgākais ir peļņa, ne produkts un tā īpašības.

"Mēs esam kļuvuši par zombētiem robotiem, strādājam naudai, esam kļuvuši par supermārketu vergiem," laikmetu raksturoja Gerčikovs. "Tāpēc arī mēs nākam ar jaunu filozofiju, pārmaiņām, mums ir jāmaina sava dzīve, tas, ko mēs lietojam, kas mums tiešām ir labs un nepieciešams," viņš tupināja.

"Delfi" jau ziņoja, ka Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa apstiprinājusi uzņēmuma iesniegto Tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plānu, kurš īstenojams divu gadu laikā.

Uzņēmums TAP plāna ietvaros arī spiests pārdot vairākus īpašumus, tostarp 20 dzīvokļus ēkā, kas savulaik celta "Dzintara" darbinieku vajadzībām. Paredzēts pārdot arī zemes gabalu netālu no ražotnes. Uzņēmuma parāds kreditoriem lēšams 4,25 miljonu eiro apmērā, iepriekš rakstīja "Dienas Bizness".

Uzņēmuma pārstāvji iepriekš skaidroja, ka divas krīzes, no kurām viena bija 2008. gadā un otra – 2014. gadā, veicinājušas "Dzintara" tradicionālo tirgu samazināšanos, pārdošanas apmēru kritumu un apgrozāmo līdzekļu trūkumu.

"Dzintars" 2015. gadā strādāja ar 5,911 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauguši par 76% līdz 2,633 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!