Foto: Publicitātes foto

VAS "Pasažieru vilciens" izsludinājis atkārtotu konkursu Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" ražoto elektrovilcienu tehniskajai uzraudzībai, līgumcenu joprojām prognozējot divu miljonu eiro apmērā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB).

Pieteikumi konkursā jāiesniedz līdz 9.aprīlim.

Pirmais konkurss par elektrovilcienu ražošanas tehnisko uzraudzību tika izsludināts pagājušā gada novembrī. Tajā tika saņemti trīs piedāvājumi, tomēr iepirkums noslēdzās bez rezultāta, jo neviens no sarunu procedūras kandidātiem neatbilda kandidātu atlases nolikumā izvirzītajām prasībām.

Iepirkuma nolikums paredz, ka konkursa uzvarētājam būs jāvērtē 32 pasūtīto vilcienu ražošanas kvalitātes kontroles noteikumi, jānodrošina ražošanas procesa, materiālu atbilstības un kvalitātes kontrole ražošanas procesa gaitā, jāpārbauda elektrovilcieni rūpnīcā, jāpārbauda to tehniskā dokumentācija, jāvērtē izmēģinājumi un atbilstība.

Tāpat iepirkuma uzvarētājam būs jāveic elektrovilcienu sertifikācija un jāpieņem tos ekspluatācijā atbilstoši piemērojamajiem normatīviem, jāverificē elektroenerģijas patēriņu, kā arī jāveic garantijas perioda darbi atbilstoši tehniskajā specifikācijā noteiktajai kārtībai.

"Pasažieru vilciens" 2019.gada jūlijā parakstīja līgumu ar "Škoda Vagonka" par jaunu elektrovilcienu iegādi. Līgums paredz, ka pirmie vilcieni sāks kursēt 2022.gadā, bet visus vilcienus paredzēts piegādāt līdz 2023.gadam. Projekta kopējās izmaksas paredzētas 257,889 miljonu eiro apmērā.

"Pasažieru vilciens" pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 42,564 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 25% mazāk nekā 2019.gadā, savukārt kompānijas peļņa saruka par 13,4% - līdz 892 746 eiro.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!