Foto: F64

AS "Pasažieru vilciens "(PV) ir oficiāli iesniedzis Spānijas uzņēmumam "Construcciones y Auxiliares de Ferrocariles" (CAF) ar Finanšu un Satiksmes ministriju saskaņoto jauno vilcienu iepirkuma līguma variantu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā.

PV skaidro, ka līguma variants oficiāli nosūtīts plkst.16.30. Tāpat CAF pārstāvji uzaicināti Rīgā tikties ar "Pasažieru vilciens" pārstāvjiem.

Kā ziņots, šonedēļ Rīgā varētu ierasties Spānijas uzņēmuma CAF pārstāvji, lai ar PV vienotos par jaunajiem vilcienu piegādes līguma nosacījumiem, intervijā Latvijas Radio sacīja PV valdes loceklis Aigars Štokenbergs (V).

Finanšu ministrija (FM) nosūtījusi Satiksmes ministrijai (SM) atzinuma vēstuli par PV valdes veiktajiem grozījumiem iepirkuma līgumprojektā ar CAF, kurā informē, ka kopumā piedāvātais līgumprojekts ir atbalstāms un iepirkuma principu neievērošanas riski ievērojami mazināti.

Par to biznesa portālu "Nozare.lv" informēja FM Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis

Taču vienlaikus FM vērš uzmanību uz atsevišķiem līgumprojekta punktiem, kurus PV valdei vēl būtu nepieciešams precizēt. Nepieciešami precizējumi netraucē PV valdei paralēli sākt saskaņošanas sarunas ar CAF par veiktajiem līgumprojekta grozījumiem, norādīja Jarockis.

Grozījumi bija nepieciešami, jo Eiropas Komisija (EK) iepriekš brīdinājusi Latviju, ka, turpinot īstenot "Pasažieru vilciena" un Spānijas uzņēmuma CAF parakstīto jauno pasažieru vilcienu piegādes līgumu, mūsu valstij var pašai nākties maksāt 100 miljonus latu, kuri iepirkumā paredzēti kā Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansējums.

Jauno vilcienu iepirkuma kopējās izmaksas tiek plānotas 144 miljonu latu apmērā, no kuriem ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums būs 100 miljoni latu. Savukārt otra līguma daļa paredz šo vilcienu uzturēšanu 30 gadu periodā. Kopumā līguma vērtība ir 610,76 miljoni eiro (429,24 miljoni latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!