Foto: F64

Daugavpils tiesa pasludinājusi SIA "Euro Energo Company" tiesiskās aizsardzības procesa procedūru, liecina "Lursoft" dati.

Tiesiskās aizsardzības procesa īstenošanas termiņš noteikts četri gadi.

Tiesiskās aizsardzības procesa plānā noteikta gan maksājumu saistību izpildes atlikšana un sadalīšana termiņos, gan pamatparāda, līgumsoda un procentu proporcionāla dzēšana vai samazināšana.

"Euro Energo Company" dibināta 1992. gadā, un tās juridiskā adrese ir Daugavpils novada Maļinovas pagasta "Naftas bāze "Zaļumi"". Kompānijas iepriekšējais nosaukums ir SIA "Dinas".

Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 142,3 tūkstoši eiro, bet darbības veids: degvielas, cietā, šķidrā un gāzveida kurināmā un līdzīgu produktu vairumtirdzniecība.

Kompānijas apgrozījums 2019. gadā bija 15,7 miljoni eiro, bet zaudējumi – 308 tūkstoši eiro. Uzņēmumā strādāja 24 darbinieki.

Uzņēmuma VID administrētais nodokļu parāds uz 3. martu bija 29,97 tūkstoši eiro.

Par uzņēmuma vienīgo dalībnieku pērnā gada septembrī kļuvis Pāvels Prozors, kas ir arī šī uzņēmuma vienīgais valdes loceklis.

Portāls "Delfi" 2015. gadā ziņoja, ka ar zīmolu "Dinaz" strādājošais degvielas mazumtirgotājs
"RusLatNafta" un 22 ar to saistīti uzņēmumi, iespējams, izvairoties no nodokļu nomaksas un krāpjoties, valstij nodarījuši 1,37 miljonu eiro zaudējumus. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde par šī grupējuma darbībām sākusi kriminālprocesu un uzlikusi arestu šo uzņēmumu kapitāldaļām.

Aizliegumi tika noteikti uzņēmumiem "Euro Energo Company", "Aparts", "Space", "Omega Holding", "RusLatNafta", "Eskāda", "Kador Group", "Sintez Oil Refinery", "Beaton", "Brackley", "Ekagroup", "Evalla", "Felster", "Lapa Invest", "Prim Set", "Rikano", "Robprod", "Sensanix", "Shelton", "Valimar", "Danfort", "Alpha AF" un "Amber Tea 2".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!