Foto: LETA
Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) plāno Saeimas frakcijām piedāvāt jaunu pieeju Eiropas Savienības (ES) fondu apguvē, pastāstīja LPS padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Mutjanko.

Viņa informēja, ka LPS valdes sēdē otrdien nolemts nākamā gada sākumā atkārtoti vērsties pie Saeimas frakcijām ar skaidrojumu rezolūcijai "Par attīstības vadības principu maiņu", jo esošā investīciju plānošanas un ieviešanas sistēma nenodrošina līdzsvarotu valsts teritorijas attīstību.

"Lai sasniegtu "ES 2020" programmā paredzētos mērķus, nepieciešami ne tikai uz sektoru, bet arī uz teritoriju attīstību orientēti pasākumi," klāstīja Mutjanko un piebilda, ka LPS uzskata, ka pašvaldības pastāvīgi var izvēlēties ES mērķu sasniegšanai vispiemērotākos pasākumus, kuri vislabāk atbilst vietējiem resursiem, iespējām un vajadzībām.

LPS valdes sēdē apspriesti arī svarīgākie uzdevumi, kas organizācijai ir jāpaveic nākamgad. LPS valde nākamgad iecerējusi tikties ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, lai pārrunātu sarežģījumus ar "Publisko iepirkumu likuma" izpildi, kas apgrūtina pašvaldību operatīvu darbu, kā arī plānots turpināt apspriest tālāko pašvaldību rīcību "Latvijas Krājbankas" darbības apturēšanas situācijā. Vēl plānots organizēt kopīgu tikšanos ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) un Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, kuras laikā paredzēts pārrunāt veiksmīgāku pašvaldību viedokļa pārstāvēšanu Saeimas komisijās, kā arī iespēju vairāk informēt Saeimas pārstāvjus par pašvaldību aktualitātēm.

LPS dibināta 1991.gadā un apvieno Latvijas novadu un republikas pilsētu pašvaldības. Savienības biedri ir visas 119 pašvaldības – deviņas republikas pilsētu un 110 novadu pašvaldības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!