Foto: LETA

AS "Pata Saldus" akcionāri ārkārtas sapulcē lēmuši pārtraukt akciju tirdzniecības uzsākšanu "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North", liecina kompānijas paziņojums biržai.

Paziņojumā norādīts, ka valde nolēma atcelt "Pata Saldus" 2021. gada 2. septembra ārkārtas akcionāru sapulcē pieņemto lēmumu par akciju tirdzniecības uzsākšanu "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

Sapulcē piedalījās trīs akcionāri, kuri pārstāv 737 576 balsstiesīgās akcijas, kas ir 95,26% no balsstiesīgā kapitāla.

Ceturtdien notika mežizstrādes uzņēmuma "Pata Saldus" akcionāru sapulce.

Iepriekš "Pata Saldus" akcionāri ārkārtas sapulcē 2. septembrī nolēma izslēgt kompānijas akcijas no biržas "Nasdaq Riga" otrā saraksta, kā arī pieņēma lēmumu sākt akciju tirdzniecību "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

"Pata Saldus" pamatkapitāls ir 579 916,4 eiro apmērā, kuru veido 828 452 akcijas 0,7 eiro nominālvērtībā, tostarp 54 180 akciju ir personāla akcijas, kuras var iegūt tikai kompānijas darbinieki, valdes un padomes locekļi vai pati kompānija, bet biržā ir iekļautas 774 272 akcijas.

Uzņēmuma lielākie akcionāri ir SIA "Saldus mežrūpniecības uzņēmums" (44,38%), kuras patiesais labuma guvējs ir Uldis Mierkalns, SIA "Kubit" (27,82%), kuras vienīgais īpašnieks ir Mierkalns, un SIA "Pata" (22,93%), kura arī pieder Mierkalnam.

Jau vēstīts, ka 2020. gadā "Pata Saldus" strādāja ar 57,618 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,4% vairāk nekā 2019. gadā, kā arī kompānija guva 5,4 miljonu eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Alternatīvajam tirgum "First North" nav Eiropas Savienības regulētā vērtspapīru tirgus statusa. "First North" tirgū iekļautajiem uzņēmumiem ir saistoši "First North" noteikumi, taču uz tiem nav attiecināmas regulētajā tirgū iekļautajiem uzņēmumiem noteiktās prasības.

"Pata Saldus" akcijas biržā "Nasdaq Riga" kotē kopš 1995. gada 14. novembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!