Foto: Publicitātes attēli

Paplašinot mazumtirdzniecības tīklu Rīgā, "Lidl" ķeras klāt veikala ēkas būvniecībai Āgenskalnā, Kalnciema ielā.

Ēkas projekts ir vairākkārt pārstrādāts un uzlabots. "Delfi" iepriekš ziņoja, ka iedzīvotāji nav bijuši mierā ar sākotnējo piedāvāto risinājumu šajā vēsturiskajā apkaimē, paredzēto koku ciršanu.

Pašreizējo ēkas un iekšpagalma apzaļumošanas projektu izstrādāja SIA "Archab", bet būvniecības darbus veiks SIA "Aimasa".

"Jaunceļamā būvapjoma koloristika veidota maksimāli nosvērta, bez liekiem akcentiem, tai pašā laikā mēģinot veidot nosvērtas un pārdomātas proporcijas fasāžu plakņu kārtojumā̄, ko garenfasādēs caurvij tā saucamā zāģzoba jumta silueta līnija, kas atgādina par teritorijas vēsturisko saikni ar bijušo ražošanas teritoriju, kas līdz ar jaunceļamo ēku iegūs jaunus vaibstus. Cienot zudušo ražošanas teritoriju, būvprojektā izmantotas piekārta dekoratīvā ķieģeļa fasādes ar ritmisku kārtojumu, uzirdinājumiem un iespiedumiem. Ņemot vērā pilsētbūvniecisko situāciju un apkārtnes prasības, šis projekts ir tālu attālinājies no "Lidl" veikala prototipa un veido absolūti unikālu ēku minētajos pilsētbūvniecības apstākļos," apraksta SIA "Archab" arhitekts Andris Bērziņš.

Plānots, ka šis "Lidl" durvis vērs 2023. gadā. Tas būs, kā apraksta kompānija, trešais " divstāvīgā metropoles koncepta veikals" Rīgā. Ēka būs gandrīz 4600 m2 liela ar gandrīz 1500 m2 plašu tirdzniecības zāli. Par kvartāla industriālo pagātni Kalnciema ielas pusē atgādinās mūra ēku fasādes fragmenti, kuros tiks izveidotas komerctelpas iznomāšanai vairāk nekā 100 m2 platībā.

Papildus plānots radīts apstādījumu un rekreācijas zonu. Nokaltušo koku vietā gar Kalnciema un Melnsila ielām tiks iestādīti jauni. Veikala pagalmā taps jauns iekšpagalms ar plašu apstādījumu teritoriju, kas pārsniegs 1900 m2. Tiks iestādīti 46 koku lielstādi, 630 lakstaugu stādi un gandrīz 1300 košumkrūmi. Pie "Lidl" veikala tiks stādītas bārbeles, klinšrozītes, Himalaju bērzi, purpura ābeles, magnolijas un Holandes liepas.

Teritorijas Kapseļu ielas pusē tiks izbūvēts vairāk nekā 100 m2 liels sporta laukums ar mīksto virsmas segumu un vingrošanas stieņiem sportošanai svaigā gaisā. Velosipēdistiem tiks uzstādīti 60 nerūsējoša tērauda velo statīvi, kā arī tiks ierīkots elektroauto uzlādes punkts.

Paralēli veikala apkārtnē tiks īstenots satiksmes plūsmas un drošības uzlabošanas projekts, lai noslogoto Melnsila ielas satiksmes plūsmu padarītu raitāku un gājējiem drošāku.

Mazumtirdzniecības uzņēmums "Lidl" kā daļa no Nekarzulmā (Vācijā) bāzētās "Schwarz Group" ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Globāli strādājošās "Schwarz Group" apgrozījums 2020. finanšu gadā sasniedza 125,3 miljardus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!