Foto: F64
Kamēr mājokļos un birojos šoziem temperatūra, visticamāk, kritīs, publiskajos peldbaseinos varēs iet sildīties – tiem ir jāuztur noteikta temperatūra, neskatoties uz izmaksu kāpumu. To pārvaldītāji gan meklē citus veidus, kā ietaupīt, un cer, ka peldētgribētāji arī augstā cenu kāpuma apstākļos tomēr netaupīs uz veselīgu dzīvesveidu un tādējādi peldbaseinu apmeklētāju skaits nesamazināsies.

"Delfi Bizness" aptaujāto peldbaseinu ikmēneša uzturēšanas izmaksas jau tagad kāpušas pusotru līdz piecas reizes, savukārt ziemā tie prognozē rēķinu palielināšanos līdz pat desmit reizēm, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Visi meklē veidus, kā ietaupīt, taču peldbaseinu iespējas to darīt ir ierobežotas – gaisa un ūdens temperatūru regulē Ministru kabineta noteikumi, tādēļ viens no vienkāršākajiem taupīšanas pasākumiem – temperatūras samazināšana par grādu vai diviem – vismaz peldbaseina telpās atkrīt.

Ķīpsalas peldbaseins sagaida, ka tā ikmēneša rēķini par siltumu pieaugs astoņas reizes, "Delfi Bizness" stāsta SIA "Ķīpsalas peldbaseins" izpilddirektore Dace Buliņa

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!