Pagājušajā gadā Rīgā reģistrēti 63 darījumi, kuru apmērs pārsniedzis 1,4 miljonus eiro, trešdien vēsta laikraksts "Dienas Bizness".

Gadu iepriekš šādu darījumu skaits bija 53, 2013. gadā – 39, 2012. gadā – 35, 2011. gadā – 28, bet 2010. gadā – 15.

Pagājušā gada lielākais darījums bijis biroja ēkas un zemes pārdošana Jura Alunāna ielā 2 (attēlā). Jaunā mājas īpašniece ir "Reģionālā investīciju banka", kas par 14,7 miljoniem eiro to iegādājusies no uzņēmēja Jūlija Krūmiņa meitas Maijas Čerņavskas uzņēmuma SIA "MC Estate". Šī kompānija īpašumu iepriekš iegādājās par 9,5 miljoniem eiro. Savukārt 1998. gadā pašreizējais Rīgas vicemērs Andris Ameriks īpašumu pārdeva par 2,13 miljoniem eiro, raksta avīze.

Otrs lielākais darījums bijis mērāms 9,6 miljonos eiro, tomēr "Dienas Bizness" to raksturo vien par īpašuma pārlikšanu no vienas kabatas otrā. Proti, uzņēmējs Ivo Zonne "Barons kvartāls" pamatkapitālā ieguldījis savus īpašumus Brīvības ielā 155 – četras biroja ēkas, divas ražošanas ēkas, kā arī septiņas veikalu ēkas. Zonne šo īpašumu kompleksu iegādājies 1999. gadā par 156 tūkstošiem eiro.

Nīderlandē reģistrētā "Talfin Amsterdam Holding B.V." pērn novembrī par 8,9 miljoniem eiro atbrīvojusies no biroju un tirdzniecības ēkas Brīvības ielā 151, kas atrodas uz pašvaldībai piederošas zemes. Jaunā īpašniece ir SIA "Darwin's Theory", kas pieder Maltā reģistrētai ārzonas kompānijai, un tā to ieguvusi ar dibināšanas lēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!