Foto: Pexels

Ēdināšanas nozares lielākais uzņēmums pēc apgrozījuma 2020.gadā mūsu valstī bija ātrās ēdināšanas tīkla "McDonald’s" pārvaldītājs Latvijā "Premier Restaurants Latvia", kura apgrozījums palielinājās par 2% un bija 45,127 miljoni eiro, liecina SIA "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2020".

Savukārt otrajā vietā bija ēdināšanas tīkls "Lido" ar 25,94 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 41,7% mazāk nekā 2019.gadā. Trešajā vietā bija viens no ātrās ēdināšanas restorānu tīklu "Hesburger" pārvaldošajiem uzņēmumiem "Rigaburger" ar 17,33 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,5% vairāk nekā gadu iepriekš.

Ceturtajā vietā ierindojies uzņēmums "Baltic Restaurants Latvia", kura pazīstamākais zīmols ir pusdienu restorāni "Daily", ar 13,165 miljonu eiro apgrozījumu, piektajā - picērijas "Čili pizza" franšīzes turētājs Latvijā un picēriju īpašnieks "Tiamo grupa", kas apgrozījis 7,512 miljonus eiro, bet sestajā - aviokompāniju ēdināšanas pakalpojumu nodrošinātājs "Airo Catering Services Latvija" ar 6,877 miljonu eiro apgrozījumu.

Seko septītajā vietā esošais restorānu tīkls "Tokyo City" ar 7,059 miljonu eiro apgrozījumu, astotajā vietā ir restorānu tīklu "Gan Bei" un citas ēdinātavas pārvaldošais "Lage Group" ar 6,697 miljonu eiro apgrozījumu, bet devītajā - "Pica Lulū" pārvaldītājs un franšīzes turētājs "Later LTD", kura apgrozījums pagājušajā gadā bija 6,401 miljons eiro.

"Top 10" ēdināšanas uzņēmumu sarakstu pēc apgrozījuma pērn noslēdz restorānu tīkls "Vēl vairāk saules" ar 5,522 miljonu eiro apgrozījumu.

"Latvijas biznesa gada pārskata" kārtējā izlaidumā iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti.

Covid-19 dēļ šogad gada pārskatus par 2020.gadu drīkstēja iesniegt ilgākā laika periodā nekā ierasts, tādēļ arī apkopojumu bija iespējams veikt vēlāk nekā iepriekšējos gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!