Foto: Publicitātes foto
Lietuviešu investīciju fonds "I Asset Management" parakstījis franšīzes līgumu ar viesnīcu tīklu "Hilton Worldwide" par lidostas "Rīga" tuvumā attīstāmo trīs zvaigžņu un 187 istabu viesnīcu, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Viesnīcai izraudzīts "Hampton by Hilton" zīmols. Viesnīcas būvniecībā investē "Airport Hotels Fund", kas šī gada sākumā kopā ar investīcijas sabiedrību "Orion Securities" projektam piesaistījis 7,8 miljonu eiro investīcijas.

Plānots, ka viesnīcai durvis vajadzētu vērt 2022. gada pirmajā ceturksnī. Viesnīcas pārvaldītājs konkursā tika izraudzīts starp trim starptautiskiem viesnīcu zīmoliem: "iBis Styles" ("AccorHotels"), "Hampton by Hilton" ("Hilton") un "Moxy" ("Marriott Intl"). Izvērtējot katra pārvaldītāj priekšrocības, nolemts izraudzīties "Hilton" zīmolu.

"Izraudzījāmies "Hampton by Hilton", jo tie izmanto efektīvu koncepciju - pieredzot mazākus darbības izdevumus, vienlaicīgi tiek saglabātas augstākas istabu cenas, salīdzinot ar citām šādā klasē iekļaujamām viesnīcās. Šajā gadījumā tiek uzskatīts, ka mazākais investīciju apmērs palīdz iegūt lielāku investīciju ieguvumu," sacījis "I Asset Management" vadītājs Ernests Kazbars.

"Pievilcību šim tīklam nodrošina arī labi attīstītā lojalitātes programma, kas 2020. gadā sasniegs 100 miljonus dalībnieku visā pasaulē un vispārējā zīmola "Hilton" atpazīstamība," viņš turpina.

Viesnīcas vadībai izraudzīts "Apex Alliance Hotel Management", neatkarīgs viesnīcu pārvaldības uzņēmums, kurš jau pārvalda sešas viesnīcas trijās valstīs un ir ieplānojis līdz 2022. gadam pārvaldīt vēl 10 viesnīcas.

""Hilton" ir lidostu viesnīcu pionieri. Šī zīmola pirmā lidostu viesnīca tika atvērta 1959. gadā Sanfrancisko. "Hilton" ir izveidojis plašu un labi attīstītu pārdošanas un mārketinga platformu un dalās ar savā kompetencē lidostu viesnīcu pārvaldības jomā. Mēs kā operators jūtamies droši par veiksmīgu Rīgas lidostas viesnīcas projekta īstenošanu un pārvaldīšanu," sacījusi "Apex Alliance Hotel Management" attīstības vadītāja Brigita Aleksandravičūte.

Viesnīcas būvdarbiem ir izraudzīts Latvijas būvuzņēmums "UPB".

"Hampton by Hilton Riga Airport" ir "UPB" "Design&Build" projekts. Viesnīcas būvprojektu minimālajā sastāvā ir izstrādājis Diānas Zalānes projektu birojs. Uz tā bāzes UPB grupas uzņēmums "Būve un Forma" izstrādā pilnu tehnisko projektu. Būvdarbi tiks uzsākti nākamajā gadā un tos veiks cits UPB grupas uzņēmums "UPB Nams".

Viesnīca pie Rīgas lidostas ir trešais "Aiport Hotels Fund" attīstāmais projekts. Jau šī gada aprīlī tiks atklāta "Park Inn by Radisson Vilnius Airport Hotel & Business Centre" Viļņas lidostas tuvumā. Otrās viesnīcas būvniecība pie Krakovas lidostas tika uzsākta jau pagājušā gadā. Šobrīd attīstāmajiem trim lidostu viesnīcu "Aiport Hotel Fund" projektiem ir piesaistīti vairāk nekā 18,5 miljoni eiro no individuālajiem investētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!