Foto: DELFI
"Ja salīdzināsiet abas sistēmas, tad, visdrīzāk, pamanīsiet, cik tās ir līdzīgas," biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja viens no pakalpojumu apmaksas platformas "Mobilly" līdzīpašniekiem Normunds Bergs.

Pašlaik izveidojušos situāciju Bergs raksturoja kā pārsteidzošu, jo "Rīgas satiksme" par saviem plāniem "Mobilly" iepriekš neesot informējusi. Vēl nesen tiekoties ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (SC), mērs esot uzteicis "Mobilly" pakalpojumus kā ļoti kvalitatīvus.

Bergs uzsvēra, ka līdz šim nekādus aizrādījumus vai negatīvu reakciju par produktu, tā darbību no Ušakova viņš neesot saņēmis.

SIA "CityCredit" direktors Kārlis Andersons "Nozare.lv" paskaidroja, ka "SMSRīga" un "Mobilly" kods vēl neesot salīdzināts, bet funkcionāli abi produkti esot praktiski vienādi. Viņš uzsvēra, ka patents pasargā "Mobilly" koda izmantošanu vai kopēšanu.

Kā ziņots, "Mobilly" noraizējušies, ka "Rīgas satiksme", iespējams, plāno atteikties no šī mobilo norēķinu pakalpojuma sniedzēja. "Pēdējo dienu laikā esam saņēmuši ziņas no "Mobilly" klientiem par to, ka "Rīgas satiksme" ir izsūtījusi paziņojumu, kurā minēts, ka 2014.gada 1.jūnijā tā pārtrauc sadarbību ar "Mobilly" un aicina pievienoties viņu klientu lokam pašu izveidotajā norēķinu sistēmā. Vēlamies informēt, ka "Mobilly" nav saņēmis nekādu oficiālu informāciju par šo lēmumu, un mūs ļoti pārsteidz šāda "Rīgas satiksmes" rīcība," teikts Andersona paziņojumā, kas publicēts "Mobilly" mājaslapā.

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" pārstāvis Viktors Zaķis aģentūrai LETA skaidroja, ka sadarbība ar "Mobilly" turpināsies, taču uzņēmums izveidojis jaunu sistēmu norēķiniem par autostāvvietu izmantošanu Rīgā ar īsziņu un interneta starpniecību, kas darbosies paralēli "Mobilly" pakalpojumiem.

Arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) tviterī izplatījis paziņojumu, ka lauzt līgumu ar "Mobilly" neviens negrasās. "Rīgas satiksme" pilnveido savu apmaksas sistēmu, jo uzņēmumam tas ir izdevīgāk - privāts starpnieks, kā "Mobilly", izmaksā dārgāk, jo tam vēl ir jāmaksā komisijas maksa par sniegtajiem pakalpojumiem.

Tikmēr sociālajos tīklos publiskotajā vēstulē, ko "Rīgas satiksmes" vārdā nosūtījis jaunveidotais uzņēmums "SMSRīga", norādīts, ka no 2014.gada 1.jūnija "Rīgas satiksme" pārtrauks sadarbību ar SIA "CityCredit" jeb "Mobilly". Vēstulē arī minēts, ka jaunā sistēma samazinās izmaksas par SMS atbildēm, nodrošinās pēcapmaksu un sistēmu regulāri auditēs starptautiska kompānija.

Bergs šodien esot centies sazināties ar "Rīgas satiksmes" amatpersonām un uzzinājis, ka tikšanos ar Ušakovu būs iespējams norunāt rīt.

Uz publiskajā telpā izskanējušo versiju, ka "SMSRīga" varētu būt Ušakova atbildes reakcija Berga un viņa brāļa Jāņa Berga ziedojumiem partijai "Vienotība", Bergs atbildēja, ka esot finansiāli atbalstījis dažādas organizācijas, un no tālākiem komentāriem atteicās.

"Mobilly" ļauj norēķināties par stāvvietām ar īsziņas vai mobilā telefona aplikācijas starpniecību, izvairoties no maksas automātiem un sīknaudas meklēšanas. "Mobilly" var izmantot ne tikai "Rīgas satiksmes" stāvvietās, bet arī "EuroPark Latvia", Liepājas, Daugavpils un Carnikavas autostāvvietās, kā arī apmaksāt taksometru, nopirkt vilciena biļetes un citus pakalpojumus.

"Mobilly" veido un uztur SIA "CityCredit". Normundam Bergam pieder 40% uzņēmuma daļu, Jānim Bergam pieder 30%, bet vēl 30% pieder Uldim Pabērzim. Pabērzis ir arī valdes loceklis, savukārt "CityCredit" valdes priekšsēdētājs ir Kārlis Andersons, liecina SIA "Firmas.lv" informācija.

Saskaņā ar to "CityCredit" apgrozījums 2012.gadā bija 351 189 lati, kas ir gandrīz 1,25 reizes vairāk nekā 2011.gadā, kad apgrozījums bija 281 361 lats. Savukārt uzņēmuma peļņa 2012.gadā bija 69 326 lati, kas ir gandrīz 1,45 reizes mazāk nekā 2011.gadā, kad tā bija 100 420 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!