Foto: Shutterstock
Ar "Industra" bankas līdzfinansējumu Gatartas pansionātā uzstādīta SIA "Steel pro" ražotā konteinera tipa šķeldas katlu māja; projekta kopējās izmaksas ir 237 tūkstoši eiro

Siltumenerģijas piegādes uzņēmums SIA "EcoHeatPro" sadarbībā ar konteinera tipa katlu māju ražotāju SIA "Steel pro" turpina attīstību un plāno uzstādīt šāda tipa siltumenerģijas ražošanas iekārtas arī citur Latvijā.

Siltuma nodrošināšana Gatartas pansionātā turpmāk būs dabai draudzīgāka, turklāt par prognozējamu cenu, kas šobrīd straujā energoresursu cenu kāpuma laikā ir būtisks ieguvums. SIA "EcoHeatPro" Gatartas pansionātā uzstādījis SIA "Steel pro" ražoto konteinera tipa šķeldas katlu māju ar jaudu 250 kw. Projekta kopējās izmaksas ir 237 tūkstoši eiro, no tām 139 tūkstoši ir bankas līdzfinansējums.

"Konteinera tipa šķeldas katlu māja "T3-250 Ultra compact" ir jauns produkts, kurš vienā modulī apvieno katla iekārtu, šķeldas noliktavu un kurināmā padeves sistēmu," skaidro SIA "Steel pro" vadītājs Sandis Gromovs. Katlu māja ir automatizēta, tās darbība tiek kontrolēta attālināti un cilvēka klātbūtne ikdienas darbā nav nepieciešama. Šāda projekta realizācija ir izdevīga kā siltumenerģijas ražotājam, tā lietotājam – pansionātam, jo iekārtas ļauj iegūt stabilu siltumenerģijas piegādi par fiksētu un stabilu cenu, izmantojot vietējo energoresursu (koksnes šķeldu), viņš uzsver.

Šis projekts iezīmē vietējo uzņēmumu varēšanu, vērtē "Industra Bank" valdes priekšsēdētājs Raivis Kakānis. Lai arī mazs, tas ir arī solis pretī plašākai zaļās enerģijas izmantošanai valstī.

Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!