Foto: LETA
Jūrmalas pilsētas tiesa pēc SIA "Voleks Centrs" pieteikuma ierosinājusi Ķemeru sanatorijas privatizētāja SIA "Ominasis Latvia" maksātnespējas lietu, liecina ieraksts Maksātnespējas administrācijas (MNA) datu bāzē.

"Voleks centrs" prasa "Ominasis Latvia" maskātnespēju par nenokārtotām parādsaistībām vairāk kā 36 000 ASV dolāru jeb 18 000 latu apmērā par būvdarbu veikšanu objektā "Sanatorija Ķemeri", informē SIA "Voleks Centrs" maksātnespējas administrators Māris Gulbis. Viņš ziņo, ka uzņēmums ir aicinājis "Ominasis Latvia" segt šīs parādsaistības, taču arī pēc brīdinājuma par nodomu iesniegt maksātnespējas procesa pieteikumu "Ominasis Latvia" parādu nav samaksājusi.

Gulbis skaidro, ka 2006. gada 10.jūlijā starp SIA "Voleks Centrs" un SIA "Ominasis Latvia" tika noslēgts līgums par būvdarbu veikšanu objektā "Sanatorijas Ķemeri rekonstrukcija Tukuma ielā 42, Jūrmalā". Taču "Ominasis Latvia" līdz pat šim laikam nav apmaksājis SIA "Voleks Centrs" rēķinu par veiktajiem darbiem 2008. gada augustā. Parāda saistības apliecina gan pušu starpā parakstītais akts par savstarpējo norēķinu salīdzināšanu, gan arī SIA "Ominasis Latvia" 2009.gada pārskats, kura sadaļā "parādi piegādātājiem un darbuzņēmējiem" ir atspoguļotas parādsaistības pret SIA "Voleks Centrs".
Ieraksts MNA datu bāzē liecina, ka par "Ominasis Latvia" maksātnespējas administratoru ierosināts iecelt Erlendu Baļķenu.

Jau vēstīts, ka septembra sākumā Jūrmalas dome un Ķemeru sanatorijas privatizētājs SIA "Ominasis Latvija" noslēdza līgumu par vides sakārtošanu un jaunu darba vietu radīšanu. Līguma slēdzēji apņēmās sadarboties, lai sekmētu konkurētspējīgas un starptautiski atzītas vides izveidi, piesaistītu tūristus un veicinātu Ķemeru attīstību. Šāda līguma noslēgšana bija viena no īpašuma privatizācijas noteikumu prasībām.

Līgumu parakstīja toreizējais mērs Romualds Ražuks, kas dažas dienas vēlāk zaudēja amatu. Pēc varas maiņas Jūrmalas dome sagatavoja grozījumus sadarbības līgumā, kas paredz daudz stingrākas prasības investoram – gan noteikt konkrētus sanatorijas atklāšanas termiņus, gan veidot kopuzņēmumu ar domi, lai attīstītu Ķemerus kā kūrortu

Ķemeru sanatorijas vēsturisko ēku rekonstruē, lai tajā izveidotu piecu zvaigžņu viesnīcu, kuras operators būtu viesnīcu tīkls "Kempinski". Sanatorijas rekonstrukcija un ap to saistītais privatizācijas process notiek jau vairāk nekā 10 gadus. Pirms vairākiem gadiem Privatizācijas aģentūra pat pieļāva lauzt līgumu ar "Ominasis Latvija" par darbu neizpildi laikā.

Iespējamais jaunās viesnīcas operators "Kempinski" pērn rudenī vēl nebija atteicies no ieceres saimniekot Ķemeros. Tolaik plānotais objekta pabeigšanas termiņš bija šā gada gada pēdējais ceturksnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!