Foto: DELFI
Šis gads ir pēdējais, kad var ceļot par tik zemām cenām; ceļojumu izmaksas noteikti pieaugs, to varēs pamanīt jau nākamgad, secina eksperti

Biznesa augstskolas "Turība" Starptautiskā tūrisma fakultātes rīkotajā diskusijā "Koprade tūrismā - kā konkurēt sadarbojoties?" eksperti akcentēja, ka pandēmijas ietekmē cilvēki biežāk sava brauciena plānošanu izvēlas uzticēt profesionāļiem, nepaļaujas uz saviem spēkiem, jo tā varētu būt garantija, ka ceļojums būs drošs, komfortabls un bez starpgadījumiem.

"Kopā var vairāk. Arī tūristi daudz jaudīgāk sasniedz, darot kopā. Mūsu trumpis ir tas, ka tūristi robežas neskatās. Tūristam vissvarīgākais ir interesanti pavadīt savu laiku. Kopumā – varam teikt paldies pandēmijai, jo šis ir bijis labs laiks, lai cilvēkiem parādītu, ka tepat ir daudz ko redzēt un piedzīvot," atzīst tūrisma reģiona zīmola "Exit Rīga" dibinātāja, valdes priekšsēdētāja Aiva Vancāne.

Eksperti norāda, ka pandēmijas laikā strauji attīstās vietējais tūrismu. Lai šo vilni noturētu ilgtermiņā, ir jāsaglabā un jāturpina attīstīt tā kvalitāte - ieviešot jaunus, vēl nebijušus pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!