Foto: AFP/Scanpix

Jauniešu biznesa projektu konkursa "Radām novadam" komanda "Stāsts par stāstu" plāno radīt vilnas dzijas zīmolu Viļānu novadā. Komanda plāno ne tikai pārstrādāt aitas vilnu dzijā, bet piedāvāt arī gatavu produkciju, īpašu uzmanību pievēršot topošajām māmiņām.


Viena no komandas iecerēm ir radīt vilnas mēteļus grūtniecēm, portālam "Delfi" atklāj komandas pārstāve Agnese Lukjanova. Jaunieši mēteli plāno izstrādāt ciešā sazobē ar medicīnas speciālistiem, uzklausot viņu padomus.

"Vēlamies ražot produkciju, kādas vēl nav Latvijā," uzsver Lukjanova. "Mūsu mērķauditorija ir vairāk tēmēta uz grūtniecēm, jo piemeklēt drēbes viņām ir sarežģīti, un ir dzirdētas atsauksmes par to, ka ir vēlme iegādāties kaut ko no vilnas, bet nav piedāvājuma."

"Domājam, ka tas ir kaut kas nedzirdēts, un tas varētu aiziet, īpaši, ja izdosies izstrādāt arī vēdera atbalsta jostu, kas padara šo produkciju atšķirīgu no līdzīgiem vilnas mēteļiem un jakām," stāsta komandas līdere.

Tagad jaunieši cer rast padomus pie medicīnas speciālistiem par to, kā labāk izstrādāt plānoto produktu. Nākamais solis būs mēteļa tehniskā projekta izveide.

"Mūsu komandu veido trīs meitenes, un katra esam no cita Latvijas stūrīša," skaidro Agnese. "Mēs redzam sevi kā uzņēmējus Viļānu novadā, bet katra no dalībniecēm vēlas izveidot savu uzņēmuma pārstāvniecību savā dzimtajā novadā. Šādā veidā mēs ar laiku saredzam iespējas izveidot uzņēmuma pārstāvniecību arī plašākā Latvijas mērogā."

"Mēs vēlamies pierādīt saviem novadniekiem, ka jaunieši arī Latvijas reģionos var izveidot savu uzņēmumu," uzsver komandas līdere.

Bez Agneses komandā vēl startē Guna Pērkone un Inese Rīna.

Konkursa "Radām novadam" mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados.

Konkursu organizē biedrība "Radām novadam" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkurss īstenots "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!