Foto: stock.xchng
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija par vispārējās atļaujas pārkāpumiem nolēmusi pārtraukt 11 elektroniskos sakaru komersantu darbību, informēja regulatora pārstāve Daiga Reihmane.

Tiesības sniegt elektronisko sakaru pakalpojumus un nodrošināt elektronisko sakaru tīklu uz trim gadiem, līdz 2015.gada 22.martam, atņemtas SIA "Alternative Finance", SIA "Ambicode", SIA "Baltic Mobile Solutions", SIA "Ceļvedis IT", SIA "Eracom", SIA "InterNamejs", SIA "Netpoint", SIA "Sewrud", SIA "Solar-F", SIA "Sun Coast Valley", SIA "UIS".

Komersanti 23.martā tiks izslēgti no elektronisko sakaru komersantu saraksta.

"Komersanti atkārtoti gada laikā pārkāpuši vispārējās atļaujas noteikumus un ir administratīvi sodīti par informācijas nesniegšanu pēc regulatora pieprasījuma. Iepriekš regulators ar lēmumu šiem komersantiem bija noteicis pienākumu līdz 2011.gada 30.decembrim novērst vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumus un iesniegt informāciju. Tā kā pārkāpumu komersanti nav novērsuši, regulators nolēma apturēt to darbību elektronisko sakaru pakalpojumu jomā," skaidro Reihmane.

Komersantiem arī uzlikts pienākums viena mēneša laikā no regulatora lēmuma spēkā stāšanās brīža informēt lietotājus par savas darbības pārtraukšanu elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanā un tiesību atņemšanu sniegt elektronisko sakaru pakalpojumus. Tāpat noteikts, ka mēneša laikā pēc šī paziņojuma nosūtīšanas lietotājiem jānodrošina numura saglabāšanas pakalpojums, ja galalietotājs to pieprasa.

Latvijā reģistrēti 398 elektronisko sakaru komersanti, pārsvarā nelieli uzņēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!