Foto: Guna Rubule
Biotehnoloģiju uzņēmumus "Roche" paziņojis par Roche Services & Solutions (RSS) EMEA (Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas reģiona) satelīta atrašanās vietas izveidi Rīgā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Tas būs papildu uzņēmums esošajām farmācijas un diagnostikas saistītajām filiālēm. Plānots, ka tuvāko 4 - 5 gadu laikā tajā tiks nodarbināti 200 augsti kvalificēti speciālisti tādās jomās kā digitālais mārketings, regulatīvie pakalpojumi, Agile koučings, projektu vadība, kā arī finanses.

"Roche Services & Solutions" ir "Roche" globālā biznesa pakalpojumu organizācija, kuras galvenās atrašanās vietas atrodas Budapeštā (Ungārija), Sanhosē (Kostarika) un Kualalumpurā (Malaizija), piedāvājot uz klientiem orientētus risinājumus saviem "Roche" partneriem vairāk nekā 150 valstīs. Rīgas birojs būs daļa no "Roche Services & Solutions" EMEA organizācijas.

Iemesls jaunās atrašanās vietas izveidei Rīgā ir lielais pieprasījums pēc talantiem dažādās kompetences jomās. Rīga izvēlēta, lai papildinātu "Roche" esošo komandu Budapeštā un piekļūtu Latvijas augsti kvalificētiem talantiem, skaidro uzņēmumā.

""Roche" jaunajai komandai Rīgā būs svarīga loma uzņēmumā, jo mēs turpinām paplašināt "Roche Services & Solutions" iespējas EMEA reģionā. Mēs sāksim personāla atlasi 2023. gada otrajā ceturksnī, un mūsu mērķis ir tuvāko 4 - 5 gadu laikā nodarbināt 200 darbiniekus," skaidro "Roche Services & Solutions" (RSS) EMEA daļas vadītājs Martins Kikšteins. "Mūsu mērķis ir piesaistīt talantus tādās jomās kā digitālais mārketings, regulatīvie pakalpojumi, Agile koučings, projektu vadība, kā arī finanses."

Pēc rūpīgas vairāku potenciālo vietu izvērtēšanas Rīga tika izvēlēta tās infrastruktūras un augstskolu standartu dēļ.

"Pilsētā šobrīd apgriezienus uzņem globālie biznesa pakalpojumi. Tas nozīmē, ka šeit joprojām ir daudz neizmantotu talantu, kā arī daudz iespēju nozarei augt. Starp Rīgas pilsētu un "Roche" ir lieliska sadarbība. Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūra ar "Roche" sadarbojas kopš brīža, kad uzņēmums pirmo reizi izrādīja interesi par darbību Latvijā", norāda Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Pirmais "Roche" birojs Latvijā tika izveidots jau 1925. gadā. "Roche" bija spiests pamest valsti 1940. gadā, bet vēlāk atsāka savu darbību un 1997. gadā izveidoja savu pārstāvniecību Rīgā.

Nesen "Roche" investēja un atjaunoja vēsturisku biroju ēku Rīgā, Miera ielā 25.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!