Foto: Publicitātes foto

Nekustamo īpašumu investīciju holdinga grupa "Summus Capital" iegādājusies uzņēmumu Rīgā, kuram piederošajā nekustamajā īpašumā Imantā, bijušajā rūpnīcas "Radiotehnika" teritorijā, ir atvērts viens no veikalu tīkla "DEPO DIY" veikaliem, pastāstīja Alise Mališko, "Summus Capital" sabiedrisko attiecību konsultante. Šis ir jau otrais "Summus Capital" iegādes darījums Latvijā. 2020. gada beigās investīciju sabiedrība iegādājās arī tirdzniecības un izklaides centru "Riga Plaza".

Darījuma summu tā dalībnieki neatklāj.

"Summus Capital" ir kļuvis par nekustamā īpašuma Imantā, kas atrodas Kurzemes prospektā 3b, īpašnieku. Jau ziņots, ka akustisko sistēmu ražotājs "VEF Radiotehnika RRR" 2015. gada 30. aprīlī noslēdza līgumu par nekustamā īpašuma Kurzemes prospektā 3B pārdošanu SIA "Pārupes būmaņi". Nekustamā īpašuma pārdošanas cena bija 945 000 eiro. Iepriekš rakstījām, ka SIA "Pārupes būmaņi" reģistrēta 2014. gada decembrī ar 2,7 miljonu eiro pamatkapitālu. Uzņēmuma 100% īpašniece bija SIA "New Bumani Invest". Savukārt "New Bumani Invest" 100% īpašniece ir SIA "DMT Pluss", kuras īpašnieki ir Andris Kozlovskis (25,19%), Artis Kozlovskis (19,94%), Vineta Atvara (19,94%), Vera Marinkēviča (19,94%) un SIA "Ausekļa ielas nams" (15%).

Kā liecina ieraksts "Lursoft", pašlaik SIA "Pārupes būmaņi" patiesā labuma guvējs uz kontroles ķēdes pamata ir Krievijas pilsonis Boriss Skvorcovs, bet tās valdes locekļi ir igauņi Āvo Koppels un Hanness Pihls, kas ir arī "Summus Capital" valdes loceklis.

"Šim darījumam gatavojāmies jau ilgu laiku. Šajā laikā kārtējo reizi apliecinājām, ka "DEPO" izvēlētā stratēģija ir labs pamats ilgtermiņa nomai. Mēs arī vēlamies nākotnē palielināt "DIY" īpatsvaru portfeļa nomas apgrozījumā," sacīja "Summus Capital" valdes loceklis Haness Pihls.

Pašlaik bijušajā "Radiotehnikas" teritorijā uz ilgtermiņa nomas līguma pamata darbojas "DEPO DIY" veikals. Veikals tika uzbūvēts "DEPO DIY" vajadzībām un pieņemts ekspluatācijā 2021. gada jūlijā. Ēkas kopējā platība ir 19 000 kvadrātmetri, un tā ir būvēta kā ilgtspējīgs īpašums, ņemot vērā ietekmi uz vidi.

"Summus Capital OÜ" ir nekustamā īpašuma ieguldījumu holdinga grupas uzņēmums, kas tika dibināts 2013. gadā, un tam pieder 11 īpašumi trijās Baltijas valstīs. Grupas portfelī aktīvu vērtība pārsniedz 375 miljonus eiro. To veido komerciāli nekustamie īpašumi mazumtirdzniecības, biroju telpu, loģistikas un medicīnas segmentos. "Summus Capital" savu darbību uzsāka Igaunijā, kur atrodas uzņēmuma galvenais birojs. Igaunijā uzņēmumam pieder "Veerenni 1" un "Veerenni 2" medicīnas centri, "de la Gardie" un "Auriga" iepirkšanās centri, "Punane 56" multifunkcionālais biznesa komplekss un noliktavu īpašumu portfelis. Latvijā "Summus Capital" pieder "Riga Plaza" iepirkšanās centrs. Savukārt Lietuvā uzņēmumam pieder BOD grupas augsto tehnoloģiju centrs, "Nordika" iepirkšanās centrs un "Park Town" 1 un 2 biroju ēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!