Foto: LETA
Latvijas gaļas pārstrādes uzņēmums "Rīgas miesnieks" pērn strādāja ar 27,238 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 13% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa sarukusi 3,6 reizes ‒ līdz 87,6 tūkstošiem latu, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais uzņēmuma finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā norādīts, ka "Rīgas miesnieka" apgrozījums pagājušajā gadā pieaudzis, neskatoties uz pārdošanas apmēru samazināšanos par 10% atbilstoši kopējā Latvijas gaļas tirgus lejupslīdes tendencēm. Visbūtiskākais relatīvais pieaugums bija pusžāvēto desu grupām auksti kūpināto desu grupā un vistas gaļas produktu grupā.

"Rīgas miesnieka" vadība informē, ka saskaņā ar tirgus pētījumiem uzņēmums pērn saglabājis stingras pozīcijas gatavo produktu segmentā, aizņemot apmēram 30% no kopējā gaļas produktu tirgus Latvijā. Kompānijas vadība arī uzsver, ka pērn uzņēmums būtiski nostiprināja savas pozīcijas kūpināto desu un kūpinātas gaļas grupās. "Uzņēmums saglabā noteicošās tirgus pozīcijas vairākās produktu grupās pēc pārdošanas apmēra ‒ produkti no maltās gaļas, cīsiņi, kūpinātās desas, desiņas grilēšanai un vārītās desas," norāda "Rīgas miesnieka" vadība un piebilst, ka pārdošanas apmēru un sabiedrības tirgus daļas pieaugums bija raksturīgs 2011.gada pirmajam pusgadam, savukārt otrajā pusgadā uzņēmuma darbības rezultātus negatīvi ietekmēja izejvielu un energoresursu cenu kāpums, kā dēļ kompānija bija spiesta celt realizējamās produkcijas cenas.

Pagājušā gada jūnijā uzņēmums arī veiksmīgi pabeidza 2010.gadā sākto visu produktu ražošanas pārcelšanas procesu uz saistītā uzņēmuma "Jelgavas gaļas kombināts" ražotni. Saskaņā ar sniegto informāciju 2011.gada marta beigās ražošana turpināta tikai vienās telpās "Jelgavas gaļas kombinātā", bet jūnijā sākumā ražošanu sāka arī jaunais pelmeņu cehs. Pērn tika veikta arī sabiedrības struktūras reorganizācija, kas nodrošināja ražošanas efektivitātes palielināšanos un fiksēto izmaksu samazināšanos, kas daļēji kompensēja izejvielu cenu un energoresursu izmaksu pieaugumu.

"Rīgas miesnieka" vadība arī uzsver, ka uzņēmums pērn turpināja izvērtēt fiksēto izdevumu atbilstību ieņēmumiem, kā arī papildu uzmanība tika pievērsta pārdošanas un loģistikas procesiem un ražošanas efektivitātei.

Arī šogad kompānija apņēmusies turpināt izvērtēt fiksētās izmaksas un to atbilstību ieņēmumiem, lai veicinātu rentabilitātes līmeņa celšanos.

Saskaņā ar sniegto informāciju pagājušajā gadā "Rīgas miesnieks" arī ieguldījis 17,7 tūkstošus latu uzņēmuma attīstībā.

2010.gadā "Rīgas miesnieks" strādāja ar 24,199 miljonu latu apgrozījumu un 314,4 tūkstošu latu peļņu.

"Rīgas miesnieks" ir dibināts 1922.gadā, un kopš 1998.gada kompānija ietilpst "HKScan" grupā. 2010.gada jūnijā "Rīgas miesnieks" iegādājās Jelgavas gaļas kombināta kontrolpaketi.

"HKScan" ir viena no lielākajām pārtikas produktu ražošanas kompānijām Ziemeļvalstīs un ietver gaļas pārstrādes uzņēmumus Somijā, Zviedrijā, Dānijā, Polijā un Baltijas valstīs. "HKScan" grupā Baltijas valstīs bez "Rīgas miesnieka" ietilpst arī Rakveres gaļas pārstrādes uzņēmums, "Ekseko", "Tallegg" Igaunijā un "Klaipedos Maisto Mesos Produktai" Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!