Foto: F64
Rīgas Uzņēmēju biedrības (RUB) padomes priekšsēdētāja amatā ievēlēta ēdināšanas pakalpojumu sniedzēja "Moora" pārstāve Emma Moora, pavēstīja Rīgas Uzņēmēju biedrības valdes loceklis Otto Odiņš.

Viņš arī norādīja, ka par padomes priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts kokmateriālu un būvmateriālu vairumtirgotāja "Kāgo" pārstāvis Gunārs Kaukulis, bet padomes locekļu amatos ievēlēts automobiļu apkopes un remonta pakalpojumu veicēja "Vējstikli" pārstāvis Normunds Ivdra, mobilo ēdināšanas pakalpojumu sniedzēja "Moora1" pārstāvis Aldis Moors, konsultāciju komercdarbībā un vadībzinībās sniedzēja "Mortons" pārstāvis Antons Markutāns un smaržu un kosmētikas līdzekļu vairumtirgotāja "UVB" pārstāve Marika Ģederte. RUB padome ievēlēta uz trim gadiem.

Ievēlēts arī jauns biedrības valdes loceklis ‒ informācijas tehnoloģiju un datoru pakalpojumu sniedzēja "RĀM" pārstāvis Otto Lodiņš.

Biedrība sapulcē arī apstiprināja jaunus attīstības mērķus, kā prioritāti izvirzot biedrības kapacitātes palielināšanu, piesaistot jaunus biedrus, ciešāku sadarbību ar Latvijas Darba devēju konfederāciju un reģiona uzņēmēju biedrībām, uzņēmēju ietekmes palielināšanu uz Rīgas domi un likumdevēju, lai radītu galvaspilsētā un valstī labvēlīgāku atmosfēru mazā un vidējā biznesa attīstībai. Vēl viens no jauniem mērķiem RUB attīstībā ir paredzēts Rīgas uzņēmēju atbalsts preču un pakalpojumu eksporta palielināšanai uz jauniem tirgiem, tādiem kā Indija, Brazīlija, Mjanma un Vjetnama.

"Ciešas saiknes ar Indiju diplomātiskā līmenī ir absolūti nepieciešamas Latvijai. Sen vajadzēja nodibināt vēstniecību vienā no lielākajām un straujāk attīstošajām ekonomikām pasaulē ar milzīgo tirgu. Pašreizējā situācija Eiropā liek mums skatīties arī uz citiem tirgiem, kur ekonomiskā situācija ir daudzkārt pozitīvāka un drošāka. Turklāt Indija ir viena no nedaudzām valstīm, kur mēs vairāk eksportējām nekā importējam," sacīja Lodiņš.

RUB apvieno komercsabiedrības, individuālos komersantus un saimnieciskās darbības veicējus, lai kopīgi pārstāvētu uzņēmēju tiesības, intereses un darbības jomas Rīgā un Rīgas rajonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!