Foto: LETA
Tirdzniecības nozares kompānijas "Rimi Latvia" konsolidētais apgrozījums pagājušajā gadā bijis 391,8 miljoni latu, kas ir par 3,1% mazāk nekā 2009.gadā, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

Pērn "Rimi" konsolidētā peļņa sasniegusi 5,228 miljonus latu, kas ir 1,4% no mazumtirdzniecības apgrozījuma.

2009.gadā koncerna apgrozījums bija 404,39 miljoni latu, bet zaudējumi - 2,086 miljoni latu.

Koncerna vadošās sabiedrības SIA "Rimi Latvia" apgrozījums pērn bija identisks koncerna rādītājiem. Savukārt mātesuzņēmuma peļņa pērn bija 5,57 miljoni latu.

Kā skaidro uzņēmuma pārstāvji, pagājušajā gadā kopumā turpinājās Latvijas iekšējā patēriņa lejupslīde, kas gada pēdējā ceturksnī apstājās. Līdzīgi tirgus tendencēm arī "Rimi Latvia" mazumtirdzniecības ieņēmumi gada izteiksmē samazinājušies par 5,7%, bet gada pēdējā ceturksnī bija vērojams 4,2% pieaugums pret iepriekšējā gada atbilstošo ceturksni.

"Rimi Latvia" pārstāvji atzīst, ka, neskatoties uz apgrozījuma samazinājumu, uzņēmumam izdevies būtiski uzlabot tā rentabilitāti, kas pamatā balstījusies uz darbību efektivizāciju, kā arī zudumu un izmaksu kontroles pasākumiem. Pēc uzņēmuma pārstāvju teiktā, konkurētspējas uzlabošanā galveno ieguldījumu sniegusi cenu politikas maiņa lielveikalos un hipermārketos.

"Rimi Latvia" pārstāvji atzīst, ka gada pirmajā pusē veikalu apgrozījums ir lielāks nekā pērn attiecīgajā laika periodā. Sava loma apgrozījuma pieaugumā esot gan inflācijai, gan pieaugušajam veikalu skaitam. Tomēr kā veicinošu faktoru "Rimi Latvia" min klientu lojalitātes kartes "Mans Rimi" ieviešanu šī gada sākumā.

Šogad "Rimi Latvia" turpina aktīvi investēt uzņēmuma attīstībā, strādājot gan ar jaunu veikalu izveidi, gan lielveikalu rekonstrukcijām, pārveidojot un modernizējot tos atbilstoši jaunajam konceptam. Gada sākumā notika "Rimi" tirdzniecības centra "Damme" atklāšana Rīgā. Jūnijā durvis vēra pirmais "Rimi" lielveikals Valmierā, augusta vidū pēc rekonstrukcijas tiks atvērts "Rimi" tirdzniecības centrs Bauskā, kurā turpmāk darbosies "Rimi" hipermārkets.

Kā liecina "Firmas.lv" datubāze, SIA "Rimi Latvia" reģistrēta 1992.gadā, bet reāla darbība sākta 1996.gadā, kad atvērts pirmais pēc labākajām Eiropas tradīcijām veidotais lielveikals Latvijā.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir vairāk nekā 10,34 miljoni latu. Kā darbības veids minēta mazumtirdzniecība nespecializētajos veikalos.

Patlaban "Rimi Latvia" ir lielākais mazumtirdzniecības uzņēmums Latvijā. Pircējiem atvērti 107 "Rimi" un zemo cenu līdera "Supernetto" veikali visā Latvijā, kas darbojas vienotā "Rimi Baltic" veikalu grupā. "Rimi Latvia" strādā vairāk nekā 4000 darbinieku.

"Rimi" ir Zviedrijas mazumtirgotāja "ICA AB" meitasuzņēmums Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!