Foto: LETA

Īrijas zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" ir samaksājusi pamatparādu "Latvijas gaisa satiksmei" (LGS) par pakalpojumu izmantošanu, tomēr joprojām nav atmaksājusi soda naudu, informēja LGS valdes priekšsēdētājs Dāvids Tauriņš.

"Ryanair" šogad ir veicis maksājumus par kopējo summu 846 335 eiro (584 225 lati), nosedzot parādsaistības par 2010. un 2011.gadu, kā arī pilnībā sedzot visus 2012.gada rēķinus par aeronavigācijas pakalpojumiem, kam ir iestājies maksājumu termiņš.

Šobrīd notiekot sarunas ar "Ryanair" par mierizlīgumu, un pārējie noteikumi tiks vērtēti pārrunu procesā.

Saskaņā ar līgumattiecībām starp Rīgas lidostu un "Ryanair" atšķiroties izpratne, kam būtu jāmaksā par aeronavigācijas pakalpojumiem.

Kā norāda Tauriņš, "Ryanair" uzskata, ka par aeronavigācijas pakalpojumiem ir jāmaksā lidostai, kas ir pretrunā ar starptautisko un Latvijas likumdošanu.

Nākamā tiesas sēde strīdā starp "Ryanair" un LGS ir paredzēta 5.septembrī.

"Ceram, ka izdosies noslēgt mierizlīgumu ar "Ryanair" un turpināt sadarbību pēc labākās prakses," norāda LGS valdes priekšsēdētājs, piebilstot, ka atzinīgi novērtē "Ryanair" izrādīto sadarbību parāda atmaksai.

Kā ziņots, Latvijas aeronavigācijas pakalpojumu sniedzējas, valstij piederošās LGS prasību pret aviosabiedrību "Ryanair" par parāda piedziņu izskata Rīgas apgabaltiesa. Šajā lietā trešās personas statusā ir lidosta "Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!