Foto: F64
Birža "Nasdaq Riga" sākusi kotēšanas procedūru "Baltic International Bank" emitēto obligāciju iekļaušanai biržā, liecina biržas paziņojums.

Kotēšanas procedūra sākta "Baltic International Bank" emitētajām divu gadu obligācijām divu miljonu ASV dolāru (1,77 miljonu eiro) apmērā.

"Nasdaq Riga" valdes lēmums par obligāciju iekļaušanu biržas parāda vērtspapīru sarakstā tiks paziņots nekavējoties pēc tā pieņemšanas.

Jau vēstīts, ka banka 21. jūnijā, emitēja obligācijas ar dzēšanas termiņu 2018. gada 21. jūnijā. Obligāciju fiksētā likme ir 2,1%. Parakstīties uz obligāciju emisiju varēja 2016. gada 16. un 17. jūnijā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome šogad maijā reģistrēja "Baltic International Bank" obligāciju pamatprospektu, nosakot, ka obligāciju pamatprospekta ietvaros banka ir tiesīga izteikt obligāciju publiskos piedāvājumus 15 miljonu eiro apmērā vai to ekvivalenta ASV dolāros vai Lielbritānijas mārciņās.

Pēc aktīvu apmēra "Baltic International Bank" 2016. gada marta beigās bija 12. lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. Bankas lielākie īpašnieki ir Valērijs Belokoņs (69,89%) un Vilorijs Belokoņs (30%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!