Foto: Shutterstock

"SEB" banka sesto reizi izsludina pieteikšanos biznesa pilnveidei veltītajai "Izaugsmes programmai", turpinot iepriekšējos gados veiksmīgi īstenoto apmācību programmu uzņēmumiem.

Lai veicinātu straujāku sava uzņēmuma izaugsmi, teju četru mēnešu garumā Latvijas uzņēmumiem būs iespēja pilnveidot zināšanas un prasmes tādās jomās kā izaugsmes domāšana, klientu izzināšana un pieredze, inovācijas, mārketings un pārdošana, kā arī mūsdienīga finanšu plānošana un ilgtspēja. Dalībai programmā uzņēmumi aicināti pieteikties līdz 30. septembrim.

Izaugsmes programmu "SEB" banka īsteno sadarbībā ar vadības konsultāciju uzņēmumu "Civitta Latvija". Tā paredzēta Latvijā reģistrētiem uzņēmumiem ar vismaz divu gadu pieredzi uzņēmējdarbībā un vismaz 200 tūkst. eiro apgrozījumu gadā. Dalība ir bez maksas, un banka tās īstenošanā iegulda 40 tūkst. eiro. Kopš 2018. gada "Izaugsmes programmu" jau absolvējuši 59 Latvijas uzņēmumi. Programma norisināsies virtuāli.

SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars aicina uzņēmējus izmantot iespēju, lai rastu jaunas idejas sava uzņēmuma konkurētspējas sekmēšanai ne tikai Latvijas mērogā, bet arī ārpus tās. Lai to paveiktu, šobrīd jo īpaši būtiska ir spēja savus pakalpojumus sniegt attālināti. Šogad programmā īpaša uzmanība tiks pievērsta arī ilgtspējas jautājumiem, lai rosinātu uzņēmumus domāt, kā šodienas izvēles un lēmumi var sekmēt izaugsmi, vienlaikus mazinot ietekmi uz vidi un nākamajām paaudzēm.

"Uzņēmumi, kam nav spēcīgas iekšējās pētniecības un attīstības kultūras un iespējas radīt tehnoloģijas no "nulles", visbiežāk izvēlas iet inovāciju ceļu, kur tiek apvienoti dažādi jau eksistējoši risinājumi. Tiem pievērsīsimies arī Izaugsmes programmā, lai aicinātu uzņēmumus domāt jaunās kategorijās un palīdzētu apgūt dažādas metodes produktu un pakalpojumu izstrādē un pilnveidošanā, papildina "Civitta Latvija" projektu vadītājs Ronalds Štrauhs.

Programmas ietvaros 12-15 ambiciozi uzņēmumi gan vietēja, gan starptautiska mēroga ekspertu un mentoru vadībā strādās pie sava produkta, pakalpojuma vai idejas attīstības, kā arī pie procesu izmaiņām, kas var palīdzēt uzņēmumam straujāk augt. Papildus ierastajam saturam dalībniekiem būs iespēja piedalīties arī individuālā ideācijas sesijā, lai ar mentora atbalstu izvērtētu savu biznesa ideju un izveidotu konkrētu aktivitāšu plānu, ko realizēt programmas laikā un pēc tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!