Foto: Pixabay
Skates Gada labākā būve Latvijā 2021 žūrijas vērtēšanai otrajā kārtā izvirzīti vairāk nekā 60 objekti visos Latvijas reģionos, informē Latvijas Būvnieku asociācija.

Pērn pabeigti objekti pieteikti visās nominācijās, visvairāk būvju – 14 – pieteiktas Rīgā un galvaspilsētas tuvējā apkaimē. Arī šogad vislielākais būvju skaits ir nominācijās Inženierbūve, kurā vērtēs 13 objektus, un Publiskā jaunbūve, kurā 2. kārtā žūrija vērtēs 15 ēkas, tostarp 5 ražošanas ēkas. Žūrijas dalībnieki vienojās pēc pieteicēju iesniegtās informācijas izpētes būves klātienē apskatīt aprīlī un maijā. Skates fināls ar objektu prezentāciju plānots jūnija vidū, labāko apbalvošana – jūlijā.

Skates organizatori aicina visus interesentus piedalīties skates ikgadējā Būvniecības dienas konferencē 7.aprīlī, kuras gaitā līdz ar prezentācijām par ilgtspējīgu būvniecību notiks nozares dalībnieku diskusija par aktuālo situāciju pandēmijas un kara ietekmē.

Līdz ar pieteikumu iesniegšanas noslēgumu sāksies skates Gadagrāmatas sagatavošana, kurā būs informācija par visām skatei pieteiktajām būvēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!