Foto: F64
Skrundas armijas pilsētiņas pircējam - SIA "Iniciatīva Europa" - pašlaik ir 3283 latus liels kārtējā maksājuma parāds, informēja Privatizācijas aģentūras (PA) sabiedrisko attiecību vadītājs Guntis Kārkliņš.

PA ir aprēķinājusi soda naudu un nosūtījusi pircējam vēstuli ar aicinājumu pildīt līgumā paredzētās saistības.

Ar Skrundas armijas pilsētiņas pircēju 2010.gada 9.jūlijā ir noslēgts nomaksas pirkuma līgums, kurā noteiktais samaksas termiņš ir desmit gadi. Pircējs objektu ir pārņēmis un veic tā apsaimniekošanu, nodrošinot objekta apsardzi.

Pircējam latu daļas maksājumi jāveic ik mēnesi, bet sertifikātu daļas maksājumi - reizi ceturksnī. Pašlaik no kopējās maksājuma summas atbilstoši nomaksas pirkuma līgumam par apbūvi pircējs ir samaksājis 13,88%, bet par zemes gabalu - 34,87%.

Kā pastāstīja Skrundas novada domes priekšsēdētāja Nellija Kleinberga, Skrundas militāras pilsētiņas izsolē uzvarējušā uzņēmuma "Iniciatīva Europa" valdes loceklis Vadims Hļebņikovs pēdējā laikā ar pašvaldību vairs nav sazinājies, tādēļ Skrundas novada domei nav nekādas informācijas par armijas pilsētiņas pircēja plāniem. Lai gan Hļebņikovs pērnā gada rudenī bija solījis sasaukt preses konferenci, lai informētu sabiedrību pa armijas pilsētiņas teritorijas nākotnes attīstības plāniem, šāda preses konference nav notikusi, un izsoles uzvarētāja plāni ne iedzīvotājiem, ne pašvaldībai nav zināmi. Militārās pilsētiņas teritorijai ir nodrošināta apsardze, taču nekādas citas darbības tajā pašlaik nenotiek, informēja Kleinberga.

Jau ziņots, ka Skrundas novada domes priekšsēdētāja Kleinberga 2010.gada jūlijā divas reizes tikās ar Skrundas militārās pilsētiņas izsoles uzvarētāja - SIA "Iniciatīva Europa" - valdes locekli Hļebņikovu no Samāras Krievijā. Pēc šīm tikšanās reizēm viņa atzina, ka izsoles uzvarētājs neizskatās pēc pārpircēja.

"Man neradās iespaids, ka šis būtu tikai pārpircējs. Izskatījās, ka viņi paši kaut ko darīs," iepriekš sacīja Kleinberga, tomēr neizslēdzot iespēju, ka šajā ziņā kaut kas varētu mainīties.

Pērn, runājot par Skrundas pilsētiņas pircēja biznesa plāniem, Hļebņikovs bijis nekonkrēts un samērā izvairīgs - vairāk vai mazāk skaidrs esot vien tas, ka uzņēmums Skrundā plāno nodarboties ar ražošanu, taču pašvaldībai pagaidām pat aptuveni nav skaidrības, ko tieši šeit varētu ražot.

Kad sarunas ievirzījušās par iespējamu tūrisma biznesa attīstību militārajā pilsētiņā, Hļebņikovs esot bijis skeptisks. "Par tūrismu viņš nebija īsti sajūsmā," teica pašvaldības vadītāja.

Toties Skrundas militāras pilsētiņas pircējs esot izrādījis interesi sadarboties ar vietējiem uzņēmējiem. Kleinberga paudusi pilsētiņas pircējam, ka pašvaldības interesēs ir jaunu darba vietu radīšana Skrundā.

No izsoles uzvarētāja pārstāvja puses izskanējis arī priekšlikums, ka no pilsētiņas dzīvojamām mājām kādu varētu nodot pašvaldībai, kam tā par saviem līdzekļiem būtu jāsakārto, tomēr pašvaldībai par šo piedāvājumu nav intereses, atzina Kleinberga.

Jau ziņots, ka 2010.gada 11.jūnijā PA valdē tika apstiprināti 2010.gada 4.jūnijā notikušās valsts nekustamā īpašuma "Mežaine", Skrundas novada Raņķu pagastā, izsoles rezultāti.

Nekustamo īpašumu "Mežaine" Skrundas novada Ranķu pagastā pārdos izsoles uzvarētājam juridiskai personai SIA "Iniciatīva Europa" par pirkuma maksu 170 000 latu, tajā skaitā apbūves cena 13 958 lati, samaksu veicot 80% latos (11 166 lati) un 20% privatizācijas sertifikātos (99,71 gabals), un zemesgabala cena - 156 042 lati, samaksu veicot 100% latos.

SIA "Iniciatīva Europa" vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis no Samāras Sergejs Rižkovs, bet uzņēmuma valdes loceklis ir Hļebņikovs no Samāras.

Foto: Skrundas radiolokācijas pilsētiņas zudusī godība


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!