Foto: LETA
Latvijas slēpošanas trases aizvadīto sezonu vērtē kā veiksmīgu un šobrīd gatavojas tās noslēgumam, pastāstīja aptaujātie slēpošanas trašu pārstāvji.

Slēpošanas un atpūtas kompleksa "Ozolkalns" valdes locekle Līga Rokpelne sacīja, ka šajā nedēļas nogalē kalns vēl būs atvērts apmeklētājiem, jo norisināsies ikgadējās slaloma sacensības "Ozolkauss 2015". "Visas trases būs vaļā, mums ir mākslīgais sniegs," teica Rokpelne.

Viņa gan atzina, ka cilvēku apmeklētība pēdējo nedēļu laikā ir zema. "Cilvēkiem pavasaris galvā," pauda Rokpelne.

Vienlaikus viņa norādīja, ka sezona kopumā vērtējama pozitīvi. "Sezona ir vidēja, nav gluži tā labākā, bet, salīdzinot ar pērno gadu, ir ļoti labi. Mīnusos arī nebūsim," klāstīja Rokpelne, piebilstot, ka aizvadītajā ziemas sezonā "Ozolkalnu" apmeklēja kopumā 13 tūkstoši cilvēku.

Arī slēpošanas trases "Žagarkalns" Komunikācijas nodaļas vadītājs Vadims Kameņevs pastāstīja, ka trase gatavojas sezonas noslēgumam. "Šī nedēļas nogale, kas būs, visticamāk ir viena no pēdējām, bet mēs vēl naivi ceram, ka izdosies arī nākamo nedēļu nostrādāt," teica Kameņevs.

Viņš atzīmēja, ka tiks vērtēts, vai šajā nedēļas nogalē būs pietiekams apmeklētāju skaits. "Šī nedēļas nogale parādīs, vai cilvēkiem vispār ir interese. Visiem jau pavasaris galvā. Laika apstākļi jau vēl rāda, ka trases varētu atvērt, bet vai cilvēkiem būs vēlme? Ir jau citas emocijas, idejas un plāni," klāstīja Kameņevs.

Savukārt aizvadīto sezonu kopumā Kameņevs vērtēja kā veiksmīgu. "Salīdzināt ar pagājušā gada ziemu pat nevar! Šī vismaz bija ziema kā ziema. Ja ārpus trasēm ziemu tā nevarēja just, tad mums tie grādi ap nulli ļāva veiksmīgi strādāt - par to ziemai "paldies"," teica "Žagarkalna" pārstāvis.

Slēpošanas parka "Rāmkalni" valdes loceklis Andis Jansons pastāstīja, ka aizvadītajā nedēļā bijusi pēdējā šīs ziemas sezonas darba diena. "Cilvēku bija ļoti maz," norādīja Jansons.

Vienlaikus viņš atzina, ka sezona kopumā ir labāka nekā pērn. "Šosezon strādājām vairāk nekā divus mēnešus, bet pērn - tās bija labi ja divas nedēļas," sacīja Jansons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!