Foto: Publicitātes foto
Slēpošanas trases šogad atsevišķiem pakalpojumiem cenas paaugstinās par 5–10%, salīdzinot ar pagājušo gadu, pastāstīja aptaujāto slēpošanas trašu pārstāvji.

"Milzkalna" direktors Viesturs Ošnieks sacīja, ka šogad dažu pakalpojumu cenas tiks paaugstinātas, bet citu – pazeminātas. "Atsevišķiem pakalpojumiem cenas tiks nedaudz paceltas – aptuveni par 5–10% pieaugs cenas dienas biļetei brīvdienās, savukārt darbdienās pakalpojumiem cenas būs mazākas nekā pagājušajā gadā," teica Ošnieks.

"Milzkalns" slēpot un snovot gribētājiem būs atvērts vien tad, kad būs pastāvīgi zema temperatūra. "Nepieciešams vismaz mīnus divu grādu sals," norādīja "Milzkalna" direktors un piebilda, ka pagaidām vēl nevar uzskatīt, ka slēpošanas sezona būtu aizkavējusies. "Uzskatu, ka normāli sezona sākas decembra vidū – 15.–20.decembrim," uzsvēra Oškalns.

Atpūtas bāzes "Reiņa trase" vadītājs Austris Brutāns atzina, ka šogad slēpošanas pakalpojumu cenas tiks mainītas. "Paredzētas tikai nelielas izmaiņas – dažu pakalpojumu cenas pieaugs, bet būs arī tādi, kuri maksās mazāk nekā pērn," informēja Brutāns un minēja, ka samazināsies cena salīdzinoši maz pirktajām dienas biļetēm, lai veicinātu to pieprasījumu. Savukārt cenas vidēji par 10% pieaugs pakalpojumiem brīvdienās. "Lielākas cenas paliks brīvdienās, kad ir vislielākais cilvēku pieplūdums, bet darbdienās, kad cilvēki brauc mazāk, cenas tiks samazinātas, lai veicinātu cilvēku pieplūdumu," paskaidroja "Reiņa trases" vadītājs.

Vienlaikus viņš piemetināja, ka slēpošanas sezonas aizkavēšanās dēļ, iespējams, atpūtas bāzes peļņa nebūs tika liela kā pērn. Brutāns norādīja, ka lielākoties tieši ziemas sākumā iedzīvotāji aktīvāk brauc uz slēpošanas trasēm.

"Reiņa trase" sāks darboties, kad laika apstākļi to atļaus. "Kad būs stabili laika apstākļi, tad arī varēsim sākt sniegu pūst uz kalniem – lai nav tā, ka naktīs ir mīnusi un pa dienu lietus. Elektrībai cenas pieaugušas, tāpēc nevarēs kā citus gadus censties pēc iespējas ātrāk sākt sezonu," atzina atpūtas bāzes vadītājs.

Slēpošanas centra "Baiļi" īpašnieks Valts Vanags sacīja, ka elektroenerģijas tarifu pieauguma dēļ "Baiļos" šogad atsevišķiem pakalpojumiem cenas pieaugs par 10%. "Sezonu sāksim, dažām pozīcijām palielinot cenas, elektrības pieauguma dēļ. Piemēram, inventāra īre par pirmo stundu būs augstāka nekā pērn," paskaidroja Vanags un piebilda, ka pēc jaunā gada pakalpojumu cenas, iespējams, tiks pārskatītas. "Kad saņemsim ap jauno gadu elektrības rēķinu, tad domāsim, ko darīt tālāk," teica "Baiļu" īpašnieks.

Arī slēpošanas centrā gaida ziemas iestāšanos, lai varētu sākt sezonu. "Normāli sezonai būtu jāsākas ap 10.decembri. Vēl nav panikas," klāstīja Vanags un piebilda, ka gaisa temperatūrai sezonas sākumā jābūt vismaz mīnus pieciem grādiem.

Savukārt atpūtas bāzes "Žagarkalns" reklāmas nodaļas pārstāve Zane Lūkina atzina, ka šogad "Žagarkalnā" pieaugs pakalpojumu cenas dažās pozīcijās. "Mazliet mainīsim cenas, bet minimāli," sacīja Lūkina un precizēja, ka cenas atsevišķās pozīcijās pieaugs par aptuveni 10%, tostarp dienas biļetei, taču bērniem pakalpojumu cenas nemainīsies.

Lūkina norādīja, ka nevienā pozīcijā šogad cenas neizdosies samazināt. "Pašreizējā situācijā ar pieaugušiem elektroenerģijas tarifiem un degvielas cenām nav iespējams neko samazināt," uzsvēra "Žagarkalna" pārstāve.

Atpūtas bāzi cer apmeklētājiem atvērt decembra vidū. "Plānots atklāt sezonu ap decembra vidu, bet pagaidām grūti paredzēt, vai tas izdosies," atzina Lūkina.

Pērn slēpošanas un snovošanas sezonu Vidzemē atklāja novembra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!