Foto: Publicitātes foto
Latvijas slēpošanas trasēs šogad tiek prognozēta laba sezona - atpūtnieku ir daudz un arī laika apstākļi ir ziemai atbilstoši, informē aptaujātie slēpošanas trašu pārstāvji.

Slēpošanas un atpūtas kompleksa "Ozolkalns" nomas darbinieks Māris Bielis pastāstīja, ka šā gada pirmais mēnesis uz kalna aizvadīts samērā labi - apmeklējums audzis par aptuveni 30%, salīdzinot ar pērnā gada janvāri.

Bielis norādīja, ka apmeklētāju skaita pieaugums skaidrojams ar ziemai atbilstošiem laikapstākļiem, kas savukārt izpalika pērnā gada janvārī.

"Es domāju, ka šā gada sezona noslēgsies labi. Ja līdz 15.martam varēsim strādāt, tad peļņa būs vismaz par 10% lielāka nekā pērn," pauda Bielis.

Pēc viņa paustā, komplekss spēj nodrošināt visu kalna apmeklētāju apkalpošanu un rindas pie pacēlājiem neveidojas. "Darbojas seši pacēlāji un šogad mums ir arī bērnu kalniņš uzbūvēts. Stundā apmēram tiek pacelti divi tūkstoši cilvēku," sacīja Bielis, piebilstot, ka cilvēkiem nākas pastāvēt desmit minūtes rindā tikai tādos gadījumos, ja uz kalna vienlaicīgi ierodas vairāku desmitu cilvēku liela grupa.

Tostarp viņš sacīja, ka šogad kuplā skaitā kalnu apmeklē lietuviešu un igauņu ziemas prieku mīļotāji. Pēc Bieļa teiktā, kaimiņvalstu slēpotgribētāju skaits, salīdzinot ar pērnā gada janvāri, audzis par vismaz 25%. Viņš teica, ka īpaši daudz kaimiņvalstu tūristu uz kalna ierodas, tad, kad Lietuvā un Igaunijā tiek svinēta neatkarības diena. Savukārt Krievijas iebraucēju skaits šogad samazinājies, ko Bielis skaidroja ar rubļa vērtības krišanos.

Tāpat "Ozolkalna" nomas darbinieks pastāstīja, ka šajā sezonā nedaudz paaugstinājušās pakalpojumu cenas, ko ietekmējusi elektrības cenu celšanās.

Slēpošanas trases "Žagarkalns" Komunikācijas nodaļas vadītājs Vadims Kameņevs atzina, ka šā gada pirmais mēnesis uz kalna sācies ļoti labi. "Pagaidām nevaram sūdzēties, viss ir ļoti labi. Ziema puslīdz šogad turas, tāpēc veiksmīgi darbojamies," sacīja Kameņevs.

Viņš norādīja, ka darba dienās slēpotāju ir mazāk, toties brīvdienās "Žagarkalns" pulcē lielu atpūtnieku skaitu. "Salīdzinot ar pagājušā gada sākumu, noteikti ir krietni vairāk cilvēku, bet ir jāatceras, ka pērn tā ziema bija nekāda," piebilda Kameņevs.

Pēc viņa teiktā, kalnu apmeklē arī daudz tūristu no Lietuvas, Igaunijas un Krievijas. Viņš gan atzina, ka lietuviešu skaits, salīdzinot ar citiem gadiem, ir sarucis, savukārt igauņu un krievu - pieaudzis. Ziemas priekus uz "Žagarkalnu" baudīt brauc arī Ķīnas, Turcijas un Uzbekistānas tūristi.

Tostarp "Žagarkalna" Komunikācijas nodaļas vadītājs prognozēja, ka ziemas sezona varētu noslēgties pozitīvi. "To, protams, mums vieglāk būs noteikt pašās beigās, bet pagaidām izskatās, ka sezona būs laba. Visu noteiks tas, cik ilgi mums vēl sanāks pastrādāt, uz cik ilgu laiku būs atkusnis, cik tas traki skādēs un vai vēl ziema atgriezīsies, bet pagaidām mēs esam priecīgi un sezona ir laba," pauda Kameņevs.

Atpūtas bāzes "Baiļi" īpašnieks Valts Vanags pastāstīja, ka gads iesācies labi un uz kalna ir optimālais ziemas prieku baudītāju skaits.

Viņš uzsvēra, ka šā gada sākuma rādītāji nav salīdzināmi ar pērno gadu, kad ziema sākās tikai janvāra beigās. "Iepriekš jau tikai janvāra beigās kaut kas sākās, tā kā pagājušogad - tik slikta sezona nekad nav bijusi, es savā 30 gadu darba pieredzē tikai divas tādas ziemas atceros," piebilda Vanags.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!