Bijušais satiksmes ministrs, pašreizējais Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) pauž sašutumu par valdības rīcību, kas, viņaprāt, lika lēto aviobiļešu sabiedrībai "Ryanair" izvēlēties Kauņu, nevis Rīgu savas bāzes veidošanai.

Viņaprāt, "Ryanair" lēmums veidot bāzi Lietuvā ir "kliedzošs pierādījums pašreizējās Latvijas valdības un Konkurences padomes tuvredzībai un ekonomiskajam analfabētismam. Vēl vairāk – es to sauktu par klaji noziedzīgu kaitniecību Latvijas valsts interesēm," teikts Šlesera paziņojumā.

Šlesers atgādina, ka Rīgas lidostas attīstības stratēģija balstījās uz aviokompānijām piešķirtajām apjoma atlaidēm. Pēc Eiropas Savienības un Konkurences padomes aizrādījumiem valdība šīs atlaides atcēla.

Šlesers pauž sašutumu par to, ka investīcijas aizplūdīs uz Lietuvu un tur arī radīsies jaunas darba vietas.

"Vissliktākais, ka šis nav atsevišķs gadījums. Tā ir sistēma – destruktīva, neproduktīva, "labāk nedarīt, nekā darīt" sistēma. Līdzīgā kārtā tika apturēts lidostas "Rīga" paplašināšanas projekts. Noraidītas investīcijas pusmiljarda latu apmērā. Tikai tādēļ, ka tas esot bijis "Šlesera projekts"," sašutumu pauž politiķis.

Jau ziņots, ka Īrijas lidsabiedrība "Ryanair" otrdien paziņoja, ka šogad atvērs bāzi Lietuvas pilsētā Kauņā. Šī būs pirmā lidsabiedrības bāze Centrālajā un Austrumeiropā, un "Ryanair" projektā plāno ieguldīt 140 miljonus ASV dolāru (72 miljonus latu).

Iepriekš "Ryanair" bija iecerējusi veidot savu bāzi Rīgas lidostā. Pērn novembrī tika uzsvērts, ka šī iecere tiks īstenota tikai, ja lidosta nodrošinās "pietiekami zemas izmaksas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!