Foto: DELFI
Somijas mediju koncerns "Sanoma News", paplašinot savu digitālo biznesu Baltijā, ir iegādājies Latvijas ziņu portālu "Apollo.lv", kurš līdz šim ietilpa "Lattelecom" grupas uzņēmuma SIA "Lattelecom BPO" struktūrā, informē "Lattelecom".

""Sanoma" plašā pieredze mediju biznesā palīdzēs "Apollo" stiprināt savas pozīcijas Latvijas tiešsaistes ziņu tirgū," uzskata "Sanoma News" izpilddirektors Pekka Soini.

"Portāla pārdošana īpašniekiem, kam mediju bizness ir pamatnodarbošanās, ir tikai loģiska. Tas portālam pavērs daudz plašākas attīstības iespējas. Ņemot vērā Latvijas mediju vides īpašnieku struktūru, ļoti būtiski ir tas, ka "Apollo" jaunie īpašnieki ir starptautisks mediju koncerns. "Sanoma" pieredze palīdzēs ievērojami attīstīt "Apollo" gan saturiski, gan arī no biznesa viedokļa," uzskata "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Darījuma summu puses nekomentē. "Lattelecom" grupu "Apollo" pārdošanas darījumā konsultēja Ziemeļeiropas un Baltijas vadošā investīciju banka "Evli Securities AS".

"Sanoma News" ir Somijas mediju concerns, kas piedāvā produktus gan drukātā, gan digitālā formātā. Līdz ar "Helsingin Sanomat", kas ir lielākais dienas laikraksts Ziemeļvalstīs, uzņēmums izdod arī "Ilta-Sanomat" – lielāko Somijas tabloīdu, kā arī reģionālos laikrakstus. "Sanoma News" ir arī viens no nozīmīgākajiem Somijas digitālā tirgus spēlētājiem un spēcīgās Eiropas mediju grupas "Sanoma Group" sastāvdaļa, kas dažādās mediju jomās darbojas 20 valstīs.

"Apollo.lv" tiks iekļauts "Sanoma Digital Finland" Baltijas nodaļā, un visi 16 redakcijas darbinieki pāries darbā pie jaunā darba īpašnieka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!